Çekimleri Eskişehir'de de yapılan dizi 29 Ekim'de yayınlanacak... Eskişehirli ünlü oyuncu Enver Paşa'yı oynadı

TRT'nin dijital platformu "Tabii"nin merakla beklenen yeni dizisi "Mahsusa: Trablusgarp"'ın ilk iki bölümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yayınlanacak. Bazı çekimleri Eskişehir'de yapılan dizide Enver Paşa'yı Eskişehirli ünlü oyuncu Baran Akbulut canlandırdı.

KÜLTÜR-SANAT 17.10.2023, 12:21 17.10.2023, 12:53
Çekimleri Eskişehir'de de yapılan dizi 29 Ekim'de yayınlanacak... Eskişehirli ünlü oyuncu Enver Paşa'yı oynadı

TRT'nin dijital platformu "Tabii"nin merakla beklenen yeni dizisi "Mahsusa: Trablusgarp"'ın ilk iki bölümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yayınlanacak. Bazı çekimleri Eskişehir'de gerçekleşen ve fragmanının yayınlanması sonrasında sosyal medyada da büyük ilgi gören dizinin başrollerinde Eskişehirli ünlü oyuncu Baran Akbulut da yer alıyor. Baran Akbulut dizide Enver Paşa'yı canlandırdı. 

Trablusgarp Savaşı... Mustafa Kemal ve Enver Paşa'nın hikayesi... 

Mahsusa dizisi, Osmanlı Devleti tarihinin önemli savaşlarından Trablusgarp savaşını konu ediniyor.

Enver Paşa'nın bölgede önderlik ettiği direnişin yanı sıra, Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih sahnesine çıkışı ve askeri dehasını gösterdiği ilk yerlerden olması nedeniyle de tarihte önemli yeri olan, dünya tarihinde uçakların savaşta kullanıldığı ilk savaş olan Osmanlı Devleti ve İtalya Krallığı arasındaki 1911 - 1912 yılları arasındaki Trablusgarp Savaşı ve Bingazi'deki direniş dizide konu ediliyor. 

Enver Paşa'yı Eskişehirli ünlü oyuncu Baran Akbulut oynadı

Dizide Mustafa Kemal Atatürk'ü Baki Çiftçi canlandırırken, Enver Paşa rolünü de Eskişehirli ünlü oyuncu Baran Akbulut canlandırdı. Aşk-ı Memnu dizisindeki Beşir rolüyle ilk ününe kavuşan ve sonrasında oynadığı birçok dizi ve filmle oyunculuğunu ispatlayan başarılı oyuncu Baran Akbulut'un bu dizide Enver Paşa'yı nasıl canlandırdığı da merakla bekleniyor. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ilk 2 bölümü yayınlanacak

Dizinin ilk iki bölümü TRT'nin ijital platformu Tabii'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yayınlanacak. Dizinin resmi fragmanı da yayınlandı, aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@