Çocuklar sorunları sordu, Kazım Kurt masal anlattı!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un çocuklarla bir araya geldiği etkinlikte, çocuklar Kazım Kurt'tan park istedi, çöplerin toplanmaması gibi sorunlardan yakındı, Kazım Kurt ise masal anlattı!

SİYASET 23.06.2022, 15:09 23.06.2022, 15:28
Çocuklar sorunları sordu, Kazım Kurt masal anlattı!

Odunpazarı Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’e gelişinin 102’nci yılı nedeniyle Atatürk İle Bir Gün Müzesi'nde anma töreni ve etkinlik düzenledi. 

Etkinliğe Odunpazarı'nın çeşitli mahallelerinden katılan çocuklar, etkinlikte sohbet ettikleri Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a da sorunlarını ve taleplerini iletme olanağı buldu. Çocuklar Odunpazarı'ndaki park eksikliğinden, geri dönüşüm ve diğer çöplerin düzenli toplanmamasına kadar birçok sorunu Kazım Kurt'a söyledi, Kazım Kurt ise konuşmasının çoğunda söz konusu sorunlar için mazeretler anlatırken, Emek Mahallesi'nde lise olmadığını tekrarlayıp durdu, Odunpazarı ile ilgili çocukların söylediği şikayetlere ise tatmin edici bir cevap veremedi. 

Odunpazarı Belediyesi, söz konusu etkinlikle ilgili geçtiği bülten ve paylaşımlarda çocukların ilettiği sorunlara yer vermezken, eskisehirhaber.com'un paylaştığı videoda Kazım Kurt ve çocuklar arasındaki diyaloglar dikkat çekti. 

Çocukların soruları Kazım Kurt'u terletti: "Evimizin önüne park yapılacaktı, yarım kaldı"

Kazım Kurt, Emek Mahallesi'nde lise olmamasından yakınırken, bir çocuk, "Başkanım bizim evimizin önüne park yapılacaktı, yarım kaldı, park istiyoruz" dedi. Bu sözler üzerine şaşıran Kazım Kurt, "Neresiymiş orası" diye sordu. Çankaya Mahallesi cevabı üzerine Kazım Kurt, "Bizim yarım bıraktığımız iş olmaz ama bir soralım" dedi. 

"Bizim mahallede geri dönüşüm kutusu yok, biz ayırıyoruz ama atacak yer bulamıyoruz"

Sonrasında başka bir çocuk ise "Bizim sokağımızda geri dönüşüm kutusu yok, geri dönüşümleri hep topluyoruz ama atacak kutu yok" deyince Kazım Kurt bir şok daha yaşadı. 

"Bizim mahallede çöp kutusu da yok"

Bu sırada başka bir çocuk ise, "Bizim mahallede çöp kutusu yok zaten" deyince çocuklar güldüler. İkinci bir şok yaşayan Kazım Kurt'un ise çocuklara çeşitli mazeretler anlatmakla yetindiği görüldü. 

Sohbetin ilerleyen anlarında da çocuklar başka sorunları ve taleplerini Kazım Kurt'a iletirken, en önemli talebin Odunpazarı'nda, özellikle de Emek ve 71 Evler gibi mahallelere park yapılması talebi olduğu görüldü. Çocukların geri dönüşüm konusundaki hassasiyetleri ve Kazım Kurt'tan bu yönde talepte bulunmaları da takdir topladı. 

Kazım Kurt'un Odunpazarı'nda yaşayan çocuklarla zorlu sınavını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@