Aşılamada yeni dönem... İşte programa son dahil edilen yeni meslek grupları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı programına bugünden itibaren yeni meslek gruplarının dahil edildiğini açıkladı... Hangi meslek grupları aşılanacak? Aşılamada son durum ne? İşte tüm detaylar...

SAĞLIK 11.06.2021, 08:06 11.06.2021, 13:02
Aşılamada yeni dönem... İşte programa son dahil edilen yeni meslek grupları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün Bilim Kurulu Toplantısı sonrası gelecek pazartesi günü 40 yaş grubunun aşılanacağını açıklamıştı.

Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamasında ise ilk olarak aşı programına bugünden itibaren gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanlarının da dahil edileceğini ifade etti. 

Bakan Koca Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Aşılama programında yeni grupları açıklayan Bakan Koca Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Aşı programımızda meslek gruplarımızın tanımlanmasına devam ediliyor. Yarından(bugün) itibaren Gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor. Bu güce güvenin" ifadelerini kullandı. 

Avukatlar yaş sınırlaması olmadan aşılanacak
Bakan Koca, avukatların da yaş sınırı olmaksızın aşılanmaya başlayacağını ifade ederek "Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar aşı programına dahil oluyor. Yarından itibaren (bugün) tüm avukatlarımız aşı olabilirler. Bu güce güvenin" paylaşımını yaptı.

Berber ve kuaförler de programa dahil edildi
Bakan Koca berber ve kuaförlerin aşılanması ile ilgili kararı da "Aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başlıyor. Randevularınızı yarından(bugün) itibaren alabilirsiniz" paylaşımıyla duyurdu.

Bakan Koca salı günkü açıklamasında müzisyenlerin, film ve dizi prodüksiyon ekiplerinin çarşamba itibarıyla aşı olmaya başlayacağını belirtmişti.

Sonraki mesajında da öğretim üyeleri ve üniversite personelinin yine çarşambadan itibaren aşı yaptırabileceğini duyurmuştu...

Taksi, dolmuş ve otobüs sürücülerine de başlıyor

Sağlık Bakanı Koca: Twitter'dan yaptığı açıklamada "Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler" dedi. 

Aşılamada son durum ne?

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı Türkiye Aşı Tablosu'na göre 11 Haizran 2021 saat 08.30 itibariyle Türkiye genelinde 32 milyon 280 bin 896 aşı yapıldı. 1. doz aşısını yaptıran kişi sayısı 18 milyon 783 bin 928, ikinci doz aiısını yaptıran kişi sayısı ise 13 milyon 496 bin 968...

Eskişehir'de toplam yapılan aşı sayısı 470 bin 358... 1. doz aşısını yaptıran kişi sayısı 272 bin 614, 2. doz aşısını yaptıran kişi sayısı ise 197 bin 744 olarak açıklandı. 

 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@