Bakan Koca: Çok yakında başlıyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK 22.04.2021, 17:16
Bakan Koca: Çok yakında başlıyoruz

Bakan Koca, "Vaka sayılarındaki artış hızı azaldı. Bundan sonra kısıtlama ve tedbirlere uyumla vaka sayısı düşecek" dedi.

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları: 

"Bundan sonra kısıtlama ve tedbirlere uyumla vaka sayısı düşecek. Virüsün yeni varyantları ile birlikte mutasyonlar ele alınmıştır.

Vaka sayılarının artış hızı azaldı. Hızlı yayılan mutasyonlar nedeniyle vaka sayıları hızlanmıştı. Vaka sayılarında hedeflenen düşüşlerin sağlanamaması halinde tedbirlerin sıkılaştırılması kararlaştırılmıştır.

Ülkemizde en fazla görülen varyant İngiltere kaynaklıdır. Semptom göstermeyen vakaların toplam vakalar oranında bir değişiklik yok.

Yeni bir tür daha ortaya çıktı. Hindistan varyantı olarak yeni bir tür daha tespit edilmiştir. Ülkemizde Hindistan varyantı henüz görülmedi. Bu kapsamda Hindistan'dan ülkemize giriş yapmak isteyenlere 14 gün karantina kuralı uygulanıyor."

'Çok yakında Sputnik V aşısı da devreye girecek'

Bakan Koca ayrıca Sputnik V aşısının da çok yakında devreye gireceğini ifade ederek şunları söyledi: "Aşı tedariki ile ilgili olarak daha önce paylaştığım bilgilerde elimizdeki en iyi tedarik şartlarını en hızlı şekilde milletimizin hizmetine sunma gayretindeyiz demiştim. İki aşı türü şu an aktif olarak kullanılmakta ve bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim."

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@