Bakan Koca ilk kez açıkladı! Tüm illerin haftalık vaka sayıları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk kez açıkladı! Tüm illerin haftalık vaka sayıları... Eskişehir'de haftalık vaka sayısı ortalaması kaç?

SAĞLIK 16.02.2021, 00:00 16.02.2021, 00:20
Bakan Koca ilk kez açıkladı! Tüm illerin haftalık vaka sayıları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin haftalık vaka sayılarını sosyal medya hesabından paylaşarak, 'Yerinde karar dönemindeyiz' ifadelerini kullandı

Bakan Koca, son Bilim Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamada, salgında yeni bir döneme girildiği duyurarak, illerin haftalık vaka sayılarını her hafta başında paylaşacaklarını belirtmişti. Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Son basın toplantımızda illerimizdeki vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz" ifadelerini kullanarak Türkiye haritası üzerinde il il haftalık vaka sayılarının olduğu bir fotoğraf paylaştı...

İşte Eskişehir'deki durum

Bakan Koca'nın yayınladığı haritada Eskişehir'in haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 30,99 olarak yer aldı. Eskişehir'in nüfusuna göre oranlandığında Eskişehir'de son bir haftadaki vaka sayısının yaklaşık 248 olduğu ifade edildi. 

Haritayı üzerine tıklayarak büyültebilirsiniz... 

Bilecik'te Eskişehir'den yüksek

Bilecik'teki haftalık vaka sayısı haritada 100 bin kişide 35,41 olarak yer aldı.

Kütahya'da daha yüksek

Kütahya'daki haftalık vaka sayısı haritada 100 bin kişide 50,91 olarak yer alırken, Eskişehir ve Bilecik'ten yüksek bir oran göstermesi dikkat çekti. 

Afyonkarahisar'da daha düşük

Afyonkarahisar'daki haftalık vaka sayısı oranının ise, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya'da daha düşük olduğu görüldü. Afyonkarahisar'da haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 22,32 olarak yer aldı. 

Bursa'da Bilecik kadar, Balıkesir'de yüksek

Bursa'daki haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 34,87, yani Bilecik'e yakın bir oranda açıklanırken, Balıkesir'de 100 bin kişide 83,65 olarak açıklandı. Balıkesir'deki oranın çevre illere göre yüksekliği dikkat çekti. Çanakkale'de de haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 37,61 olarak açıklandı. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@