Büyük proje Eskişehir'de başlıyor... "Hedef her aileye ulaşmak"

Eskişehir Valiliği'nin sağlık alanında çok önemli olan Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Destek Projesi, düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. 

SAĞLIK 21.09.2021, 19:50 21.09.2021, 20:00
Büyük proje Eskişehir'de başlıyor... "Hedef her aileye ulaşmak"

Eskişehir Valiliği'nin hayata geçireceği ve Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız'ın koordinesinde gerçekleştirilecek Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Destek Projesi, Anemon Otel'de düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Toplantıya, Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanı Dr. Murat Türkyılmaz, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tuncay Döğeroğlu, ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Kemal Şenocak, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, çok sayıda yetkili ve davetli katıldı. 

Vali Ayyıldız: Eskişehir'deki her aileye, her bireye ulaşmayı amaçlıyoruz

Vali Erol Ayyıldız, yaptığı konuşmada, Türkiye'de sağlık alanında örnek çalışmalara imza atıldığını ve diğer ülkelerin Türkiye'deki sağlık uygulamalarını örnek aldığını belirtti. Kanser hastalığında erken teşhisin önemine dikkat çeken Vali Ayyıldız, hayata geçerilecek projeyle bu konuda bilinç de oluşturmak istediklerini kaydetti. Ayyıldız, "Projeyle toplumda sağlık yaşam bilincinin oluşturulması, kanser gibi erken tanıyla önlenebilen ve tedavi edilen hastalıkların yanı sıra kronik hastalıklar ve koronavirüsün önlenmesi ve tedavisinde de katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Proje sayesinde kadınlarımız başta olmak üzere Eskişehir'deki her aileye, her bireye ulaşmayı amaçlıyoruz. Tarama sonuçları riskli olan vatandaşlarımıza, tanı ve tedavi süresince gerekli imkan dahilinde her türlü maddi ve manevi desteği sağlamayı istiyoruz" dedi. 

"Eskişehir'in sağlığı için"

Ayyıldız, Eskişehirlilerin sağlığı için çalıştıklarını ifade ederek, "Gayemiz, Eskişehir'de sağlık teşkilatımızı merkeze alarak, tüm kurumları Eskişehir'in sağlığını yarınları iyi taşımak amacıyla bir bütün halinde çalıştırmak. Eskişehir'in sağlığını bugünden yarınlara taşırken, Türkiye'nin sağlığına katkıda bulunuyoruz" diye konuştu. 

Prof.Dr. Nabi Avcı: Ne kadar stratejik yatırımlar olduklarını gördük 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı da yaptığı konuşmada, Mobil KETEM Destek Projesi'nin Eskişehir'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, sağlık konusunda Türkiye'nin dünyada seçkin bir yerde durduğunu belirtti. Avcı, "Emeği geçen bütün sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde hayatını kaybeden değerli sağlık çalışanlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Rahatsızlanan sağlık çalışanlarına ve hastalara acil şifalar diliyorum. Eskişehir, sağlık hizmetleri alt yapısında Türkiye ortalamasının üzerinde bir yerde. Özellikle son dönemde haya geçirilen Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi bu süreçte ne kadar stratejik yatırım olduklarına gösterdi" dedi. 

Dr. Murat Türkyılmaz, erken teşhisin önemine dikkat çekti 

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanı Dr. Murat Türkyılmaz da toplantıda yaptığı konuşmada, kanserin kalp ve damar sistem ile ilgili hastalıklarda ilk sıralarda yer aldığını belirterek, erkeklerde 100 bin kişide 250 kişide, kadınlarda ise 100 bin kişide 187 kişide görüldüğünü belirterek, yapılan taramalarla erken teşhisin önemine dikkat çekti. 

Uzm. Dr. Didem Ayyıldız projeyi anlattı 

Uzm. Dr. Didem Ayyıldız da, yaptığı sunumda Mobil KETEM Destek Projesi ile yapılacak çalışmalar ve hedeflerle ilgili bilgi verdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@