Büyükşehir'den yeni açıklama... İlaçlı su krizinde son durum 

Tarım ilacının şebeke hattına karışması sonrasında su krizi yaşanan Alpu ilçesindeki son durumla ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama geldi. 

SAĞLIK 11.05.2021, 15:20
Büyükşehir'den yeni açıklama... İlaçlı su krizinde son durum 

Eskişehir'de, tarım ilacının şebeke hattına karışması sonrasında Alpu ilçesinde su krizi yaşanmış, bir kişi zehirlenmiş, şebekeden su kullanamayan mahalle sakinlerine tankerlerle su dağıtımına başlanmıştı. İlçedeki son durumla ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir açıklama geldi...

Yapılan açıklamada, ESKİ ekipleri tarafından Alpu ilçesindeki hatlarda yapılan çalışmalarla Fevzi Paşa Mahallesi’ne yeniden su verildiği açıklandı.

"Numuneler temiz çıktı, bir mahalleye su verildi" 

Yaşanan olay sonrasında, ESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin Alpu ilçesi Yunusemre Mahallesi’nde içme ve kullanma suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarına başladığı, toplamda 4,5 kilometrelik, 500 aboneye hizmet veren şebeke hatlarının yapımının tamamladığı belirtildi. Açıklamada, Alpu ilçesi içme ve kullanma suyu ana hat boru yapımının tamamlandığı, Fevzi Paşa Mahallesi’ni de besleyen ana hat boru değişimi ve sokak başı vanalama sistemi yapımı çalışmaları sonrası Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan numunelerin temiz çıkması ile Fevzi Paşa Mahallesi’ne su verildiği ifade edildi. 
  
Yunusemre Mahallesi için laboratuvar sonuçları bekleniyor

Yunusemre Mahallesinde dehat değiştirme çalışmalarının ve abone bağlantılarının tamamlandığı, çalışmaların ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ve ESKİ tarafından alınan numunelerin sonuçlarının beklendiği ifade edildi. Laboratuvar sonuçları sonrasında Yunusermre Mahallesi’ne de içme ve kullanma suyu verileceği belirtildi. 

Tankerlerle dağıtım sürüyor 

Ekiplerin, su verilemeyen Yunusemre Mahallesi’ne tankerlerle kullanma suyu ve araçlarla içme suyu için Kalabak Su dağıtımına devam ettiği belirtildi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@