Eskişehir'de 8 saat süren operasyon... Aynı anda iki ameliyat

Eskişehir'de 8 saat süren kritik operasyonla sağlığına kavuştu... Aynı anda iki ameliyatı birden oldu

SAĞLIK 09.01.2021, 23:38 09.01.2021, 23:50
Eskişehir'de 8 saat süren operasyon... Aynı anda iki ameliyat

Eskişehir Şehir Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Eskişehir'de Kıbrıs Gazisi Ramazan Kökpınar, kalp krizi geçirmesi üzerine Eskişehir Şehir Hastanesi'nde ameliyata alındığı, aynı anda yapılan iki başarılı ameliyatla sağlığına kavuşturulduğu belirtildi. 

8 saat süren ameliyatta sol akciğerinde tespit edilen tümörün temizlendiği açıklanan Kökpınar'ın doktoru Op. Dr. İbrahim Çağrı Kaya, "İki ameliyatın da aynı anda yapılması çok nadir görülen bir şey. Çünkü bypass zaten başlı başına çok büyük bir ameliyat. Bunun yanında bir de akciğerin neredeyse üçte birini aldık" diye konuştu. 

Yapılan açıklamada, Eskişehir´de yaşayan Ramazan Kökpınar'ın 15 gün önce evinde kalp krizi geçirdiği, önce Yunus Emre Devlet Hastanesi´ne götürüldüğü, yapılan ilk müdahalenin ardından,  Eskişehir Şehir Hastanesi´ne sevk edildiği ifade edildi. 

Aynı anda kalp damarları değiştirildi ve tümör temizlendi 

Göğüs ağrıları nedeniyle Ramazan Kökpınar'ın acil ameliiyata alındığı, ameliyata kalp damar uzmanı, göğüs cerrahı, anestezi uzmanlarının da aralarında bulunduğu 15 kişilik ekipbin girdiği ve yaklaşık 8 saat süren ameliyatta Kökpınar'ın kalp damarları değiştirilirken bir yandan da sol akciğerindeki tümörün temizlendiği ifade edildi. Ameliyatın ardından 5 gün yoğun bakımda kalan Kökpınar, servise alındı. 

Eskişehir Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Çağrı Kaya, Ramazan Kökpınar´ın durumu nedeniyle aynı nda iki ameliyatı alma kararı aldıklarını belirterek, "Kalbi besleyen damarlara önce müdahale etmezsek daha büyük bir ameliyatı ya da kemoterapiyi, radyoterapiyi kaldırıp kaldıramayacağı büyük bir soru işaretiydi. Burada Ramazan amca için en iyisinin aynı ameliyat içerisinde ikisini birden yapmak olduğuna karar verdik" dedi. Ramazan Kökpınar, "Doktorların hepsine teşekkür ettim, hepsine teşekkür ederim. Büyük emekleri var, sağ olsunlar" dedi.

Mucize doktorlar

Aynı anda iki operasyonun gerçekleştirildiği ameliyatta, kalp damar uzmanları Op. Dr. İbrahim Çağrı Kaya, Op. Dr. Zakir Mantı, Göğüs cerrahları Op. Dr. Mesut Demirel ve Op. Dr. Gökhan Güneren, anestezi uzmanları Ebru özen ve Muzaffere Ökten Genç yer aldı.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@