Eskişehir için kötü, Bilecik ve Afyonkarahisar için iyi haberler!

Sağlık Bakanlığı'nın son verilerinde düşündürücü tablo... Eskişehir ve Bilecik'te tablolar tersine döndü! Eskişehir'e kötü, Bilecik ve Afyonkarahisar'a iyi haberler...

SAĞLIK 18.06.2021, 12:21 18.06.2021, 12:45
Eskişehir için kötü, Bilecik ve Afyonkarahisar için iyi haberler!

medyamidas.com - Sağlık Bakanlığı'nın açıkladı 5-11 Haziran 2021 tarihleri koronavirüs haftalık insidans haritası, Eskişehir ve Bilecik için de çok farklı ve çarpıcı tabloları ortaya koydu. 

Eskişehir'de vaka sayıları artışa geçti... En çok vakada ilk 3, en çok vaka artışında ilk 5'te!

Son verilere göre, geçtiğimiz haftalarda Türkiye geneli ile birlikte vaka sayıların düşül eğiliminin devam ettiği Eskişehir'de, vaka sayıları yeniden artışa geçti... Eskişehir nüfusa oranla vaka sayısı sıralamasında 3'üncü sırada yer alırken, en çok vaka artışı yaşanan iller arasında da 5'inci sırada yer aldı...  5 - 11 Haziran verilerine göre ise Eskişehir'de 100 bin kişide vaka sayısı 99,79 olarak açıklandı. Düşüş eğilimi yerine yükselişe geçilmiş olması dikkat çekti... Yeni haritaya göre, Kars ve Bolu'dan sonra 100 bin kişide vaka sayısı sıralamasında, nüfusa göre Eskişehir en çok vaka görülen üçüncü şehir oldu. 

Eskişehir'deki vaka sayıları ile ilgili daha detaylı bilgi için tıklayın... 

Bilecik düşüşe geçti... Vakaların en çok azaldığı birinci il oldu... Tablo tersine döndü... 

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda vaka sayılarında yükseliş eğiliminin olduğu, bir dönem Türkiye'de en çok vaka artışı yaşanan iller arasında ilk sıralarda yer alan Bilecikteki tablo tersine döndü... Bilecik, son verilere göre vaka sayılarında en çok azalma yaşanan iller arasında ilk 5 il arasında yer aldı.  Bilecik, son bir haftada her 100 bin kişide görülen Korona virüs (Covid-19) vaka sayısında en çok azalan birinci il oldu. Bunun sebebinin il genelin 1 haftada 26 bin 948 kişi aşılanması gösterildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 5-11 Haziran'da her 100 bin kişide görülen covid-19 vaka sayılarını açıklayarak, vaka sayılarının düşüş hızının yavaşlamasına karşın azalışının sürdüğünü belirtti. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan iller Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta oldu. Tabloya göre vaka sayısı en çok azalan ilk 5 ilin ardından sırasıyla Afyonkarahisar, Kırıkkale, Bartın, Burdur ve Kilis geldi. Bilecik'te, 28 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı 96,99'lık oran, bu hafta 66,3'e geriledi. Öte yandan Bilecik'te Korona virüs (Covid-19) mücadele kapsamında 135 bin 159 kişi aşı oldu. Bu rakam geçen hafta 108 bin 211 kişi idi. 135 bin 159 kişiden 87 bin 645 kişi ilk doz, 47 bin 484 kişi ikinci doz aşısını oldu.

Tabloyu büyülmek için üzerine tıklayın

Afyonkarahisar'da da düşüş sürüyor... En çok azalan illerde o da ilk 10'da 

Afyonkarahisar'da uzun süredir devam eden vaka sayılarındaki düşüş eğilimi bu hafta da devam etti, Afyonkarahisar da vaka sayının en çok azaldığı iller arasında ilk 10'da yer aldı. Afyonkarahisar, 100 bin kişide görülen vaka sayısını 55,37'ye düşürmeyi başardı. 

Eskişehir'de artış sürecek mi? Bilecik ve Afyonkarahisar vakaları daha da düşürebilecek mi?

Birbirine çok yakın olan Eskişehir ve Bilecik'ta yaşanan bu tablolardaki farklılık özellikle dikkat çekti... Bilecik ve Afyonkarahisar'da düşüş eğilimi hızla sürerken, Eskişehir'de yükseliş korkutuyor, Eskişehir'de de yeniden vaka sayılarında düşüşe geçilmesi temenni ediliyor... Yetkililer, tüm vatandaşlar için sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulmaya devam edilmesinin önemini vurguluyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@