İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge: Eskişehir'deki vakaların yüzde 15'i...

Aşı uygulama merkezlerini ziyaret eden Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge'den açıklamalar ve uyarılar: Eskişehir'deki vakaların yüzde 15'i...

SAĞLIK 21.11.2021, 12:24 28.12.2022, 11:17
İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge: Eskişehir'deki vakaların yüzde 15'i...

Eskişehir'de koronavirüste son durum... 

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, koronavirüsle mücadele kapsamında sunulan sağlık hizmetlerini ve saha çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Eskişehir aşı uygulama merkezlerini ziyaret etti.

"Tüm işçilere ulaşmak istiyoruz"

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB), Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde kurulan aşı uygulama merkezlerini ziyaret etti. Aşılama çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı Eskişehir EOSB Başkanı Nadir Küpeli’ye teşekkür eden Prof. Dr. Bilge, sanayi bölgesinde görev yapan tüm işçilere ulaşmak istediklerini ifade etti.

"3. doz aşı sırası gelenler mutlaka yaptırmalı"

Ziyaretler sırasında sağlık çalışanlarına koronavirüs hakkında kısa bir sunum yapan İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, aşıların ve aşılama sürecinin önemini vurguladı. 3’üncü doz aşı sırası gelen vatandaşların mutlaka aşılarını yaptırmaları gerektiğini belirtti.

"Yüzde 15'i 60 yaş üzeri..."

Uğur Bilge, vaka sayılarının ve vefat edenlerin yaş dağılımları dikkate alındığında son 1 ay içindeki vakaların yüzde 15'inin 60 yaş üzeri vatandaşlardan oluştuğunu vurguladı.

“Aşı olmayı ihmal etmemeliyiz"

Aşıların ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Bilge, şunları söyledi: “Büyüklerimizi koruma zorunluluğumuz halen devam ediyor. Gençler hastalığı daha hafif geçirseler de ağır geçirebilecek kişilere taşıyabilmekteler. Ayrıca aşıların temel koruyucu etkisi, hastaneye yatışların ve ölümlerin engellenmesindedir. Büyüklerimizi korumak için gençlerimizin tedbirlere uyması hayati önem taşımaktadır. Kış mevsimiyle birlikte tedbirlerin sıkılaştırılması gerekmektedir. Kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçireceğimizden dolayı maske, mesafe, hijyen kurallarına uymalıyız. Halkımız aşı olmayı ihmal etmemeli, mRNA aşısı olmuş ve üzerinden 6 ay zaman geçmiş 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız hatırlatma dozunu istedikleri aşı türünden yaptırabilirler.”

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@