Japonya'da bir anaokulunda 79 kişiye virüs bulaştı

Japonya'da anaokulunda çalışan personel maske takmadığı için 65'i çocuk 79 kişi koronavirüse yakalandı...

SAĞLIK 09.09.2021, 20:06 09.09.2021, 20:48
Japonya'da bir anaokulunda 79 kişiye virüs bulaştı

Japonya'nın köklü haber merkezi The Asahi Shimbun'un haberine göre Japonya'nın Kumomoto şehrinde bir anaokulunda çalışan personel, maske takmadığı için 65'i çocuk toplam 79 kişi yeni tip koronavirüse yakalandı.

Zorunlu değildi

Kumamoto şehir yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda maske takmanın zorunlu olmadığını ama olası küme enfeksiyonundan korunmak için okul personellerinin maske takmaları gerektiğini açıklamıştı. Kumamoto'nun Nishi kasabasında bir ebeveyn, eğitim ve çocuk bakım merkezi olan Jyozan anaokulunda 65 çocuğun ve 14 personelin koronavirüs testlerinin pozitif olduğunu söyledi. 

Maske takmamışlar

Şehir yetkilileri, anaokuluna devam eden çocukların velilerinden, personelin çocuklarına yüzlerini göstermek için maske takmadıklarını söylediklerine dair 2020 yılının mayıs ve ağustos ayları arasında  beş şikayet aldı. Şikayetler üzerine şehir yekilileri anaokulunu arayarak, personelin neden maske takmadığını sordu. Anaokulu yetlkilileri de ebeveynlere söyledikleri gibi, personelin, çocukların gelişimi için yüz ifadelerinin önemli olmasından dolayı maske takmadıklarını açıkladı. Şehir yetkilisi virüse karşı önlem olarak, personelin maske takması gerektiğini söyledi. Ancak 24 Ağustos'ta şehir yetkilileri bu sefer de anaokulunda enfeksiyon raporları almaya başladı. 31 Ağustos'ta şehir yetkilileri, virüsün yayılmasının nedenini araştırmak okula bir heyet gönderdi. Yetkililer, bazı personelin maske takmadığını ve bazılarının kendilerini hasta hissetseler bile çalıştıklarını bildirdi. Soruşturmada ayrıca anaokulunun yağmur yağdığında odaları havalandırmak için pencereleri açmadığını da ortaya çıkardı. Yetkililer, faktörlerin bir kombinasyonunun büyük küme enfeksiyonuna yol açtığı sonucuna vararak, anaokuluna kapsamlı anti-virüs önlemleri almasını emretti. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@