Kızılay Eskişehir çağırdı, herkes yürüyüşe geçti

Kızılay Eskişehir Şubesi'nin çağrısına yoğun katılım... Dede Korkut Parkı'nda büyük yürüyüş...

SAĞLIK 03.10.2021, 12:46 03.10.2021, 12:53
Kızılay Eskişehir çağırdı, herkes yürüyüşe geçti

Türk Kızılay Eskişehir Şubesi Dünya Yürüyüş Günü'nde düzenlediği etkinlikle sağlıklı yaşam için hareketin önemine dikkat çekti. 

Pandemi sonrası obezite ve kronik rahatsızlıklar da artıyor 

Covid-19 pandemisinin sonucunda vatandaşların hareket alanlarının kısıtlanması ve evde geçirilen sürenin artmasıyla yükselme eğilimine giren obezite ve kronik rahatsızlıklarla mücadeleye dikkat çekti. Vatandaşları sağlık için spor ve hareketli yaşama yönlendirmek adına Türk Kızılay Eskişehir Şubesi tarafından Dede Korkut Parkı'nda yürüyüş düzenlendi.

Bir saat yürüdüler 

Yürüyüşe katılan kişilere Türk Kızılay Eskişehir Şubesi İlk Yardım Merkezi'nin Dede Korkut parkında kurmuş olduğu stantta boy, kilo, tansiyon, şeker, vücut kitle indeksi ölçümleri yapıldı. Ölçümleri yapılan kişilere sağlıklı yaşam kimlik kartı verildi. Kızılay gönüllüleri, AFAD, İHH, DAK, AKUT ile birlikte “İyiliğe adım at” sloganı ile başlatılan yürüyüş yoğun ilgi ile karşılandı. Yapılan yürüyüş 1 saat sonra Kanlıkavak Parkı'nda son buldu.

Egemen Temizsoy: Günde en az bir saat hareket etmeliyiz 

Türk Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy, “Sağlıklı yaşam için en azından günde bir saat hareket etmemiz, bunun için de en basit şekliyle yürüyüş yapmamız gerekmektedir. Fazla kilo ya da fazla kilo kaybının ve bunların oluşturabileceği kronik hastalıkların önüne geçebilmek ve sağlıklı bir yaşam için sporun hayatımızdaki önemini belirtmek ve toplumumuzda farkındalık oluşturmak adına bu anlamlı günde yürüyüş yaptık” diyerek herkesi hareketli yaşama, spor yapmaya davet etti.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@