Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Hangi branşlarda personel alınacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? Hangi branşlarda personel alınacak? İşte detaylar...

SAĞLIK 26.11.2021, 20:04
Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Hangi branşlarda personel alınacak?

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı hakkında araştırmalar ve bekleyiş sürüyor. Bakanlık bünyesinde görev yapmak isteyen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman, 40 bin sağlıkçı alımı başvuru şartları neler, kadro ve branş dağılımı belli mi sorularına yanıt arıyor. Konuya ilişkin açıklama son dakika olarak Bakan Koca'dan geldi. Koca, mülakatsız ve puana göre personel alımı yapacağını duyurdu. Buna göre, Sağlık Bakanlığı 40 bin sağlık personeli alımı ne zaman yapılacak, atama başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı duyurusunun ardından başvuruda bulunacak adaylar araştırma yapmaya başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre; başvurular 12-16 Kasım arasında alınırken, 24 Kasım'da sonuçlar ilan edilecek.

Kura çekimi ne zaman yapılacak?

Kura çekimi ise 2 Aralık Perşembe günü yapılacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman, branş ve kadro dağılımı açıklandı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığına 40 bin yeni personel alınacağını duyurmuştu. 2021 Sağlık Bakanlığı atama tarihleri ve başvuru şartları için bekleyiş sürerken Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Mülakat yapılmadan 10 bin sürekli işçi alımı da yapılacak kura ile. Hemşire, ebe, terapist, sağlık fizikçisi vb. alanlarında alım olacak." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımı ile ilgili gelişmeleri duyurdu. Bakan Koca'nın açıklaması şu şekilde;

40 bin kişi ile ilgili KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin alım süreci başlıyor. Yine mülakat yapılmadan 10 bin sürekli işçi alımı da yapılacak kura ile. Hemşire, ebe, terapist, sağlık fizikçisi vb. alanlarında alım olacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı belli oldu mu?
Sağlık Bakanlığı 40 bin personel ataması için henüz bir duyuru yapılmadı. Ancak yapılan son duyuruda, yılın belirli günlerinde yapılan yeniden atama kurası hakkında bilgi verildi;

Sağlık Bakanlığının "2021 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı" Resmi Gazete'de yayımlandı.Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ilgili maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kurayla gerçekleştirilecek.Kurada eczacı unvanlı adaylar için iki ayrı yerleştirme yapılacak, diğer unvan ve branşlar için sadece ikinci yerleştirme işlemi uygulanacak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@