banner163

Sağlık Müdürü Uğur Bilge Eskişehir'deki işyerlerini uyardı

ETO'yu ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Uğur Bilge işyerlerini uyardı...

SAĞLIK 08.03.2021, 12:23
Sağlık Müdürü Uğur Bilge Eskişehir'deki işyerlerini uyardı

Kontrollü normalleşme kapsamında işyerlerinde alınması gereken tedbirlere yönelik istişarede bulunmak için ETO’yu ziyaret eden Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, salgının artmaması için HES koduyla müşteri alınması,  açık ve kapalı alan ayrı olacak şekilde masa ve sandalye sayısında % 50 kapasite şartına uyulması, maske-mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, kontrollü normalleşme kapsamında işyerlerinde alınması gereken tedbirler hakkında bilgi vermek üzere Eskişehir Ticaret Odası’na konuk oldu. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin ile birlikte ETO yöneticileri ile bir araya gelen Uğur Bilge,  ETO yönetimi ile işyerlerinde Covid-19 virüsünden korunmak için alınması gereken tedbirler ve bu tedbirlerin duyurulması için neler yapılabileceğini istişare etti. 

"HES koduyla müşteri kabul edilmeli"

Toplantıda konuşan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, salgının artmaması için işyerlerinin tedbirlere uymasının çok önemli olduğunu söyledi.  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları kararlarında belirtildiği üzere açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde kapasitenin yüzde 50 oranında sınırlandırılması, mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısının tespit edilmesi, HES Kodu (Hayat Eve Sığar) ile işletmelere müşteri alınması gerektiğin belirten Bilge, maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@