banner163

Serkan Can Zengin: Ders verenler aşıda önceliğe alınmalı

Sürücü kursları, rehabilitasyon merkezleri, özel anaokulları, dil kursları, mesleki eğitim kurslarındaki öğretmenlerin de risk altında olduğuna dikkat çeken ETO Eğitim ve Rehabilitasyon Komitesi Meclis Üyesi Serkan Can Zengin, "Sağlık çalışanlarının ardından yüz yüze eğitim veren kurumların öğretmenleri de önceliğe alınıp bir an önce aşılanmalı" dedi.

SAĞLIK 25.01.2021, 15:37 25.01.2021, 15:52
Serkan Can Zengin: Ders verenler aşıda önceliğe alınmalı

Türkiye’de korona virüsü salgını ile mücadelede aşılama çalışmaları ilk etapta sağlık çalışanları, kronik hastalığı olan vatandaşlar ve yaşlıların aşılanması ile hızla başladı. Eskişehir Ticaret Odası Eğitim ve Rehabilitasyon Komitesi Meclis Üyesi Serkan Can Zengin yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitim veren kurumlardaki öğretmenlerin de aşılamada önceliğe alınması gerektiğine dikkat çekti. 

FAZLA YAKIN TEMAS HALİNDELER
Serkan Can Zengin, “Sürücü kurslarında verilen direksiyon eğitimi araçlar içerisinde yan yana yapılan bir süreç ve yakın temas gerektiriyor. Rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan öğretmenler de, öğrenciler ile zorunlu olarak öz bakımlarına kadar ilgileniyor ve yakın temasla eğitim vermek durumundalar. Anaokullarında öğretmenler çocuklarla iç içeler, fazla yakın temas halindeler” dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM EDEN KURUM ÖĞRETMENLERİ RİSK ALTINDA
ETO Eğitim ve Rehabilitasyon Komitesi Meclis Üyesi Serkan Can Zengin, “Özel sürücü kursları, rehabilitasyon merkezleri, özel anaokulları, dil kursları, mesleki eğitim kursları yüz yüze eğitime devam ediyor. Bu kurumların öğretmenleri büyür risk altında. Yüz yüze eğitim veren kurumların öğretmenleri bir an önce aşılanmalıdır” dedi. 

REHABİLİTASYON MERKEZLERİ, SÜRÜCÜ KURSLARI ve ANAOKULLARINA ÖNCELİK VERİLMELİ
Serkan Can Zengin, geçmişe dönük düşünüldüğünde de, koşullar ne olursa olsun hiçbir zaman hizmetini aksatmayan iki sektörün bulunduğunu, bunların sağlık ve eğitim sektörleri olduğunu hatırlatarak, “Bu sebeple öğretmenler aşılanma sırasında sağlık personelinden sonra önceliği alması gereken bir meslek. Hele ki şu anda yüz yüze eğitime devam eden ve niteliği bakımından yakın temas gerektiren kurum öğretmenlerinin bir an önce aşılanması gerekiyor. Daha sonra da diğer okul öğretmenlerinin önceliğe alınmasını ve aşıların yapılmasını arzu ediyoruz” dedi. 

EĞİTİM VE SAĞLIK DURMAMASI GEREKEN HİZMETLER
Serkan Can Zengin, "Eğitimin yavaşlaması veya durmasının büyük sorunlar yaratacağınız bilyoruz. Bu sebeple yüz yüze eğitimin başladıktan sonra tekrar kapanmaması için ve aksamaması için eğitim sektöründe olanların aşılanması gerektiğine dikkat çeken Serkan Can Zengin, “Pandemide, savaşta veya en olumsuz koşullarda eğitim her zaman devam etmiştir ve etmeye de devam edecektir. Aşı yapılmasa da tüm eğitimciler görevlerinin başında olacaktır ancak görevlerinin başına dönen ve dönecek olan öğretmenlerimizi öncelikli aşılanmasını sağlamak bizlerin önemli görevlerindendir” diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@