banner163

Utku Çakırözer: "Vali Ayyıldız ile görüştüm, soruşturma başlatılıyor"

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde covid-19 testi yaptıran çok sayıda vatandaşa sonuçların yanlış bildirildiği iddiaları ile ilgili CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'den açıklama geldi: "Vali Ayyıldız ve Başhekim ile görüştüm, maalesef doğru. Soruşturma başlatılıyor" dedi.

SAĞLIK 29.03.2021, 15:21 29.03.2021, 15:59
Utku Çakırözer: "Vali Ayyıldız ile görüştüm, soruşturma başlatılıyor"

Eskişehir Şehir Hastanesi'nde covid-19 testi yaptıran çok sayıda vatandaşa sonuçların yanlış bildirildiği iddiaları sosyal medyadaki bazı vatandaşların paylaşımları ile gündeme gelmişti. İddialara göre, çok sayıda vatandaşa test sonuçlarının yanlış bildirilmesi nedeniyle pozitif olan bazı vatandaşların virüsü başka kişilere de bulaştırdığı ileri sürüldü... 

"Valimiz Ayyıldız ile görüştüm, soruşturma başlatılıyor"

Konuyla ilgili CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Çakırözer, açıklamasında, "Eskişehirimizde yaşanan covid testi skandalını Eskişehir Valisi Sayın Erol Ayyıldız ile konuştum. İddialar maalesef doğru. Vahim hatayla ilgili soruşturma başlatılıyor. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim" dedi. 

"Görüştüm, talihsiz gelişmeyi doğruladılar, açıklama yapılacak"

Çakırözer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Eskişehir Şehir Hastanesi’nde covid-19 testi yaptıran vatandaşlarımızın sonuçlarının kendilerine yanlış bildirildiği ortaya çıktı. Yaklaşık 90 hemşerimizin sonuçlarının negatifse pozitif, pozitifse negatif şeklinde bildirildiği iddiaları ortadaydı. Konuyu Eskişehir Valimiz ile ve Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi ile görüştüm. Geçtiğimiz günlerde böyle bir talihsiz gelişmenin olduğunu doğruladılar. Önümüzdeki saatlerde kamuoyuna bir açıklama yapılacak. Yaşananlar anladığımız kadarıyla şöyle; alınan testlerin sonuçları işlendiği bir laboratuvarda sehven bir hata sonucu yaklaşık onların ifadesiyle 90 test yaptıran vatandaşımızın sonucu negatif olmasına rağmen aralarında birkaç pozitif var ama tamamı pozitif olarak bilgileri çıkıyor. Ve vatandaşlara bilgilendirme böyle yapılıyor."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@