Anadolu Üniversitesi'nde Yunus Emre konseri

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü tarafından Yunus Emre Eserleri konseri düzenlendi...

SANAT 18.11.2021, 10:30 18.11.2021, 10:47
Anadolu Üniversitesi'nde Yunus Emre konseri

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü icra topluluğu “Anadolu Makam” tarafından düzenlenen “Yunus Emre Güfteli Eserler Konseri” Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Opera ve Bale Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kanunda Esra Berkman, kemençede Filiz Kaya Işık, tanburda Meriç Düzbaş, neyde Tolga Saraçoğlu, bağlamada Can Gülcan ve Halk Müziği Ses İcrası Gonca Çiçek ile Hanende Mete Edman'ın sahne aldığı konsere; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Erol İpekli’nin yanı sıra çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Müzikseverlerin yoğun ilgi ile takip ettiği konserde, Arif Sami Toker, Tarık Kip, Erol Sayan, Selahaddin Pınar, Mutlu Torun, Ali Ekber Çiçek, Erkan Sürmen, Ali Asker, Saâdeddin Kaynak, Cinuçen Tanrıkorur, Zeki Atkoşar, Muallim İsmail Hakkı Bey, Albay Selahaddin Gürer, Hafız Nezih Tolan ve Lâ Edri'nin derledikleri ve besteledikleri eserler seslendirildi. Eserler arasında sabâ, şehnâz, nevâ ve gülizâr makamından şarkılar, Malatya ve Sivas yöresine ait türküler, segâh, hüzzâm, hüseyni, nevâ ve uşşak makamından ilahiler yer aldı. Konser, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal'ın sanatçılara çiçek takdim etmesiyle sona erdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@