Anadolu Üniversitesi'nin acı günü... O heykeli yapan profesörü kaybettik

Anadolu Üniversitesi'nin acı günü... Ani vefatı akademi ve sanat çevrelerini üzüntüye boğdu... O heykeli yapan profesörü kaybettik...

SANAT 08.03.2021, 00:35 08.03.2021, 01:04
Anadolu Üniversitesi'nin acı günü... O heykeli yapan profesörü kaybettik

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Eskişehir'in değerli heykel sanatçılarından Prof. Dr. Nurbiye Uz hayatını kaybetti... 

Cengiz Topel heykelini yapan Eskişehirli sanatçı ve akademisyen

Eskişehirli sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Nurbiye Uz'un eserleri arasında, Eskişehir'in simgelerinden olan ve Köprübaşı’nda bulunan Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'e ait heykel de yer alıyordu.

Bugün son yolculuğuna uğurlanacak

Prof.Dr. Nurbiye Uz'un bugün (8 Mart) öğle namazına müteakip Cevdet Duru Camii'nde düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi. 

Rektör Erdal'dan taziye mesajı 

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fuat Erdal, yayınladığı taziye mesajında, "Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Profesör Nurbiye Uz'u beklenmedik şekilde erken kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, öğrencilerine ve Anadolu Üniversitesi ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi. 

Büyükerşen'den taziye mesajı 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de sosyal medyadan yayınladığı mesajda, "Köprübaşı’nda bulunan Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'e ait heykelin sanatçısı, Anadolu Üniversitemizin değerli akademisyenlerinden Prof. Dr. Nurbiye Uz’u kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve öğrencilerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

 Ahmet Ataç'tan taziye mesajı 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, mesajında, "Şehrimizin Köprübaşı bölgesinde yer alan Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'e ait heykelin sanatçısı, Anadolu Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Nurbiye Uz'un hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@