'Atatürk'ten sonra' sergisi Tepebaşı'nda

Tepebaşı Belediyesi tarafından İbrahim Demirel’in “Atatürk’ten Sonra” isimli fotoğraf sergisi, Eskişehirli sanatseverlerle buluştu.

SANAT 06.11.2021, 13:05
'Atatürk'ten sonra' sergisi Tepebaşı'nda

Tepebaşı Belediyesi, fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’in “Atatürk’ten Sonra” isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

İbrahim Demirel’in Atatürk'ün hayatta iken kullandığı ve Kuşadası'nda halen sergilenmekte olan tren vagonunun eskimiş görüntülerinden elde ettiği soyut kompozisyonlarından oluşan sergi, Tepebaşı Belediyesi Sergi Salonu’nda açıldı.

Serginin açılışına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel ile çok sayıda sanatsever katıldı.

“Sergiye ev sahipliği yapmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz”

Burada bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Bugünkü serginin sahibi çok sevgili İbrahim Demirel büyüğümüz. Yıllardır beraberliğimiz sürer. Sanatçı kimliğinin yanı sıra çok iyi insan olması önemli benim için. Bizim yıllardır süren gerek Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda, gerekse sanat çalıştayı ve şiir buluşmaları etkinliklerimizde her zaman yanımızda oldu. Çektiği o güzel fotoğraflarla hazırlanan albümler tüm Türkiye’de büyük beğeni topladı. Bugünkü sergide ise Atatürk’ün kullandığı trene İbrahim ağabey, Kuşadası’nda tesadüfen rast geliyor. Treni gördüğünde neler hissettiğini çektiği fotoğraflarla çok net bir şekilde ortaya koymuş. Bir vefasızlık örneği sergileniyor. Kurtarıcının kullandığı bir trenin bu hale gelmesi gerçekten çok acı. İbrahim ağabey bakmıyor görüyor. Ne yapmak istediğini çok net görüyor ve bu fotoğrafları çekiyor. Çankaya Belediyesi de bu fotoğrafları katalog haline getiriyor. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Çok anlamlı bir sergi. Böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz” dedi.

“İbrahim beyin emeğini çok kıymetli buluyorum”

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu ise, “Şimdi günümüzde de trenler var. Bakıyorsunuz pırıl pırıl ama şuandaki trenlerin bize getirdiği medeniyetle, o zamanki trenlerin bize getirdiği medeniyet çok farklı. Çünkü ulaşımın hayvanlarla olduğu bir dönemden trene geçilmiş. Şu andakiler ise mevcut trenler üzerlerine bir şeyler konarak yapılmış. Hakikaten çok farklı bir şey. İbrahim bey bunu bize gösterdi. Atatürk dönemini, o zamanlar yapılanları hatırlattı. Hele hele şu devirde Atatürk’le ilgili  her şeyin unutturulmaya çalışıldığı dönemde İbrahim beyin bu çalışmasını, bu emeğini çok kıymetli buluyorum. Kendilerine başarılar diliyorum, Tepebaşı Belediyesi’ne de böyle bir sergiyi Eskişehirlilerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Sergiyi Eskişehirlilerle paylaşmak gurur verici”

Sanatçı İbrahim Demirel de, sergiye ev sahipliği yapmasından ötürü Tepebaşı Belediyesi’ne ve Başkan Ataç’a teşekkür etti. Serginin içeriğine ilişkin bilgi veren Demirel, “Atatürk'ün hayatta iken kullandığı ve Kuşadası'nda halen sergilenmekte olan tren vagonunun eskimiş halini fotoğrafladım. Bu fotoğraflarımı da sergiliyorum. Tepebaşı Belediyesi ve Ahmet Bey de burada bu sergiyi kabul etti. Burada Eskişehirlilerle paylaşmak gurur verici, onur verici. Hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha sonra Başkan Ataç ve katılımcılar sergiyi gezdi. “Atatürk’ten Sonra” isimli fotoğraf sergisi, 26 Kasım tarihine kadar Tepebaşı Belediyesi Sergi Salonu’nda gezilebilecek.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@