Clubhouse'ta müzisyenler için yeni özellik

Sesli sohbet platformu Clubhouse müzisyenler için yeni özellik getirdi...

SANAT 15.10.2021, 22:40 15.10.2021, 23:25
Clubhouse'ta müzisyenler için yeni özellik

Pandemi döneminde yıldızı parlayan Clubhouse eskisi kadar popüler değil. Ancak yine de hatırı sayılır bir kitle tarafından tercih ediliyor. Verilere göre platformun 10 milyondan fazla kullanıcısı var. Son yayınladığı güncellemelerle ses kalitesine büyük yatırımlar yapan şirket, müzisyenlere hitap eden Clubhouse Müzik Modunu duyurdu.

Yeni mod uygulama içerisindeki Ses Kalitesi menüsüne eklendi. Clubhouse yaptığı açıklamada, stereo formatta yüksek kaliteli yayınlar yapılabileceğini belirtti. Böylelikle müzisyenlerin, performanslarını platformda daha iyi sergileyebileceklerinin altını çizdi.


Clubhouse, profesyonel ses ekipmanlarını da destekliyor
Clubhouse, piyano çalarken veya herhangi bir şarkı çalışması esnasında Müzik Modundan faydalanılabileceğini belirtti. Yayında harici USB mikrofon ya da diğer profesyonel ses ekipmanları kullanılabileceğini de vurguladı. Dinleyicilere ise, kulaklık veya hoparlör fark etmeden, yapılan yayınları stereo destekli bir cihazdan takip edebileceklerini söyledi. Şirket, Clips’e de stereo desteği getirdiğini açıkladı.
Clubhouse, Müzik Modunun yanı sıra aramalarda da birtakım değişiklikler yaptı. Arama çubuğuna kullanıcıların daha kolay erişebilmesi için ana sayfanın üst kısmına konumlandırdığını açıkladı. Bununla beraber doğrudan arama kısmından insanların birbirlerine “el sallama” ifadesi gönderebileceklerini de belirtti. Bu yenilik ilk etapta iOS cihazlarda kullanıma sunulmaya başlandı.

Clubhouse’a uzamsal ses desteği geldi
Ağustos ayında Clubhouse, yaptığı güncellemeyle platforma uzamsal ses desteği ekledi. Destekleyen tüm kablolu ve kablosuz kulaklıklarla çalışan bu özellik, sesli görüşmeleri daha gerçekçi ve canlı hale getiriyor. Uzamsal sese ek olarak, platform kullanıcıların konuşmaları kaydetmesine olanak sağlayan “Replays” özelliğini de geçtiğimiz haftalarda kullanıma açtı. Herhangi bir odada yapılan canlı oturumlar kayıt altına alınabiliyor ve cihazın hafızasına indirilebiliyor.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@