Dünyaca ünlü piyanist Ankara'da konser verecek

Dünyaca ünlü piyanist Simon Ghraichy Ankara'da konser verecek.

SANAT 05.09.2021, 13:39 05.09.2021, 13:43
Dünyaca ünlü piyanist Ankara'da konser verecek

Fransa’da yaşamını sürdüren Lübnan ve Meksika asıllı Fransız piyanist Simon Ghraichy, 7 Eylül Salı günü CSO ADA ANKARA’da konser verecek.

Devlet Meksika Senfoni Orkestrası, Brezilya Senfoni Orkestrası, Lübnan Ulusal Senfoni Orkestrası, Kahire Senfoni Orkestrası, Almatı Senfoni Orkestrası ve Guadalajara Çocuk Senfoni Orkestrası’nın yanı sıra Philharmonie Berlin, Théâtre des Champs-Elysées ve Carnegie Hall gibi dünyanın en prestijli salonlarında solist olarak konser veren Simon Ghraichy, 7 Eylül Salı günü CSO ADA ANKARA’da konser verecek.

Simon Ghraichy, CSO ADA ANKARA’da gerçekleştirecek konserinin ardından İstanbul Kültür Sanat Vakfı davetiyle (İKSV) İstanbul Müzik Festivali kapsamında da dinleyicileri ile buluşacak.

Simon Ghraichy kimdir

Devlet Meksika Senfoni Orkestrası, Brezilya Senfoni Orkestrası, Lübnan Ulusal Senfoni Orkestrası, Kahire Senfoni Orkestrası, Almatı Senfoni Orkestrası ve Guadalajara Çocuk Senfoni Orkestrası'nın yanı sıra Philharmonie Berlin, Théâtre des Champs-Elysées ve Carnegie Hall gibi dünyanın en prestijli salonlarında solist olarak konserler veren Ghraichy, kendi döneminin en dikkati çeken sanatçıları arasında yer alıyor.

Tüm röportajlarında farklı kültürlerle beslenip dünyaya açılmanın yorumuna etki ettiğini ve yorum gücünü buradan aldığını belirten Simon Ghraichy, Fransa'da ve Avrupa'nın çeşitli üniversitelerinde klasik müzik eğitimi alarak kendine özgü yorumuyla dikkati çekiyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@