Emmy Ödülleri'ne Crown ve Queen's Gambit damga vurdu

Emmy Ödülleri sahiplerini buldu... Geceye Crown ve Queen's Gambit damga vurdu...

SANAT 20.09.2021, 23:03 20.09.2021, 23:52
Emmy Ödülleri'ne Crown ve Queen's Gambit damga vurdu

73. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. Ted Lasso ve The Queen’s Gambit’in kendi kategorilerinde öne çıktığı gecede The Crown drama kategorilerinde tüm ödüllerin sahibi oldu. 

Televizyon dünyasının Oscar’ı olarak da nitelendiren Emmy Ödülleri bu yıl, 73. kez dağıtıldı. 73. Emmy Ödülleri, dün gece Türkiye saatiyle 03:00’da başlayan Los Angeles’taki Microsoft Theatre’da düzenlenecek tören ile sahiplerini buldu. Törenin sunuculuğunu daha önce açıklandığı üzere Cedric the Entertainer üstlendi.

Törene Netflix yapımı "The Crown" ve "The Queen's Gambit" ile komedi dalında Apple TV yapımı "Ted Lasso" damgasını vurdu. En iyi dizi dalında The Crown, en iyi mini dizi dalında ise The Queen's Gambit ödüle layık görüldü. Her iki yapım da 11'er ödülle törenden ayrıldı.

İngiliz kraliyet ailesini anlatan The Crown dizinin yaratıcısı ve yazarı Peter Morgan, yönetmeni Jessica Hobbs, iki başrol oyuncusu; kadınlarda Kraliçe II. Elizabeth'in orta yaş dönemini canlandıran Olivia Colman, erkeklerde ise Prens Charles'ı canlandıran Josh O'Connor ve iki yardımcı oyuncusu; kadınlarda İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'ı canlandıran Gillian Anderson ve erkeklerde Prens Philip'i canlandıran Tobias Menzies ödül kazandı.

Bu yıl 129 ödül sahibi oldu

Bu yıl en çok adaylık alan yapımlar incelendiğinde 24’er adaylıkla The Crown ve The Mandalorian oldu. Geçtiğimiz sene 160 adaylık alarak bir rekora imza atan Netflix ise bu yıl 129 adaylığın sahibi olurken, HBO ve HBO Max 130 adaylık alarak Netflix‘in önüne geçti. Öte yandan, The Mandalorian ve 23 adaylık alan WandaVision‘ın katkısıyla Disney+ toplamda 71 adaylık elde etti.

RuPaul en fazla ödül kazanan siyahi sanatçı

73. Emmy Ödülleri gecesi boyunca RuPaul, bugüne dek en fazla ödülü kazanan siyah sanatçı oldu. Gecede oyunculuk kategorilerinin tamamında ödülleri beyaz sanatçıların kazanması ise dikkat çekti. Öte yandan yönetmenlik kategorilerinde Emmy tarihinde ilk kez komedi ve drama dallarında ödülün kazananı aynı yıl içerisinde iki kadın yönetmen oldu. Drama dalında ödülün kazananı The Crown’ın sezon finali bölümüyle Jessica Hobbs oldu ve böylece Hobbs, bu dalda ödül kazanan dördüncü kadın yönetmen oldu. Komedi dalında ise Hacks dizisinin pilot bölümüyle ödülü Lucia Aniello kazandı. Aniello, bugüne dek bu dalda ödülü kazanan beşinci kadın yönetmen oldu.

Diziyi cinsel tacize uğrayanlara adadı

Gecede En İyi Mini Dizi ödülünün sahibi The Queen’s Gambit olurken, Michaela Coel I May Destroy You ile kategorinin En İyi Senaryo ödülünün sahibi oldu. Coel ödülünü teslim alırken yaptığı konuşma esnasında diziyi cinsel tacize uğrayan herkese adadığını söyledi. Aynı zamanda Mare of Easttown dizisindeki performansıyla mini dizi/TV filmi dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Julianne Nicholson da ödülünü teslim alırken yaptığı konuşmada Teksas’ta kürtaj konusunda uygulanan kanunlara ve Afganistan’da yaşanan akıl almaz olaylara dikkat çekti. Nicholson kazandığı ödülü Teksas’ta Philedelphia’da ve Kabul’de zorlu koşullar altında yaşayan kadınlara borçlu olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@