Eskişehir Şehir Tiyatroları'nda yeni uygulama başladı, dikkat!

Eskişehir Şehir Tiyatroları bilet satışlarında yeni uygulamaya geçtiğini duyurdu... İşte detaylar...

SANAT 22.11.2021, 13:15 22.11.2021, 13:26
Eskişehir Şehir Tiyatroları'nda yeni uygulama başladı, dikkat!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bilet satışlarında yeni uygulamaya başlandığını duyurdu... 

Oyun biletleri haftalık olarak satışa çıkarılacak 

Eskişehir Şehir Tiyatroları'ndan sosyal medyada yapılan duyuruda, oyun bilet satışının haftalık olarak yapılmasına karar verildiği açıklandı.

26 Kasım'da başlıyor... Her cuma günü biletler satışa çıkacak 

Yapılan açıklamada, "Değerli seyircilerimiz, olumsuz sağlık koşullarının tüm ülkede olduğu gibi şehrimizde de hissedilir seviyede olması nedeni ile siz değerli seyircilerimizin, olası oyun iptallerinden etkilenmesini önleyebilmek adına, Aralık ayı oyun biletlerimizi haftalık olarak satışa açma kararı aldık. Bu doğrultuda Aralık'ın ilk haftası ( 1- 5 Aralık) tarihlerinde oynayacak oyunlarımızın bilet satışını, 26 Kasım Cuma öğlen gerçekleştireceğiz. Sonrasında her cuma günü bir sonraki haftanın biletleri satışa açılacak ve öncesinde sizlere duyurulacaktır. Mağduriyetleri önleyebilmek adına almak zorunda olduğumuz bu tedbirlerin bir an önce sonlanabilmesi temennisi ile hepinize iyi seyirler dileriz" denildi. 

Kibele kadınlar için sahnelendi 

Öte yandan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Kibele” adlı oyun ile Eskişehir Şehir Tiyatrolarının davetlisi olarak gelen kadın izleyiciler için özel bir gösterim gerçekleştirildi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin düzenlediği buluşmada bir araya gelen kadınlar “Kibele” oyununu büyük bir beğeni ve ilgi ile izlediler.

Antik çağlardan günümüze, yakın coğrafyada adı geçen Artemis, Niobe, Andromahe, Teodora’nın da aralarında bulunduğu tarihi isimleri sahneye taşıyan, Osmanlı İmparatorluğundan ve yakın tarihimizden kadın karakterleri ve Sabiha Gökçen, Afife Jale, Muazzez İlmiye Çığ, Türkan Saylan, gibi birçok Cumhuriyet kadınını anarak, saygı duruşunda bulunulan oyun, Güngör Dilmen’in “Ben Anadolu” adlı eserinden yola çıkılarak uyarlandı. Rejisörlüğünü Murat Atak’ın üstlendiği oyunda Şehir Tiyatroları sanatçısı Burcu Tutkun Turan rol alıyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@