Eskişehir Senfoni'den depremzedelere destek konseri

Eskişehir Senfoni Orkestrası, son konserinde ünlü piyanist Gülsin Onay ile sahne aldı.

SANAT 05.03.2023, 12:22 05.03.2023, 12:26
Eskişehir Senfoni'den depremzedelere destek konseri

Eskişehir Senfoni Orkestrası, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremi ve depremin yarattığı acıları müzikle anlattı.

Konserin amacı Eskişehir’e yerleşen depremzedeler için “ayni” yani eşya yardımıydı. Konserin öncesinde Eskişehir’e yerleşen depremzedelerin ihtiyaçlarını belirten broşürler dağıtılırken konser başında, “Eskişehir dayanışmaktır, paylaşmaktır” şiarı ile depremzedelere yardım ihtiyacı bir kere daha vurgulanarak, yardımların Haller Gençlik Merkezi’nde toplandığı belirtildi.

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ın solist olarak yer aldığı konserde orkestra şefi ise Ender Sakpınar oldu. Eser seçiminin deprem anı, depremin yarattığı büyük yıkım, sonrasındaki kayıplar ve kayıplara tutulan yas temasıyla ilerlediği konserde Onay Saint-Saens Piyano Konçertosu No.2 eserini de seslendirdi. Bis olarak J.S.Bach’ın yas havasındaki bir parçasını seslendiren Onay ayakta alkışlandı. 

Gelecek programda orkestra şefliğini Işın Metin’in üstlendiği, solistin ise piyanist Emre Şen olduğu konser, 10 Mart 2023’te Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@