Eskişehir Senfoni ile çaldılar

Eskişehir Senfoni Orkestrası bu haftaki programında Nemeth Quartet ile sahne aldı...

SANAT 04.05.2022, 14:31 04.05.2022, 14:38
Eskişehir Senfoni ile çaldılar

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu haftaki programında solist Nemeth Kuartet’i ağırladı. Konserde orkestranın şefliğini geleceğin önemli kadın orkestra şefleri arasında gösterilen Nevin Abakan yaptı.

Eskişehir Senfoni Orkestrası konserleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) düzenlenen konsere sanatseverlerin ilgisi büyük oldu. 

Daha önce Eskişehir Senfoni Orkestrası sanatçısı olan ve geleceğin kadın orkestra şeflerinden biri olarak gösterilen Nevin Abakan’ın şefliğini yaptığı konserde, Senfoni Orkestrası solist Nemeth Quartet'i ağırladı. 

Gülen Ege Serter (keman), Şeniz Serter (keman), Mutlu Varlık Kocaili (viyolonsel) ve Pınar Basalak'tan (violo) oluşan Nemeth Quartet'in performansı da büyük beğeni topladı. 

Ünlü bestecilerin klasik müzik eserlerini Eskişehirliler için seslendiren orkestra, konser sonunda dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
 

Nemeth Quartet

Gülen Ege Serter (keman), Şeniz Serter (keman), Mutlu Varlık Kocaili (viyolonsel) ve Pınar Basalak’ın (viyolo) hayat verdiği Nemeth Kuartet, her biri birbirinden değerli dört akademisyen kadının müzikal hayallerini taşıyor. İsmini 1995 yılında gerçekleşen trafik kazasında hayatlarını kaybeden Macar sanatçılar Istvan Nemeth (keman) ve Katalin Nemeth’ten (çello) alan Nemeth Kuartet, 2013 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında verdiği konserlerle klasik müzik severlerle buluşuyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@