"Eskişehir yaptı bunu, başka yerde yok"

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ve Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bir konser verdi. Ahmet Ataç, "40 keman, 40 çocukla yola çıktık, bugün sahnede 270 çocuğumuz var. Türkiye’de başka yerde yok, Eskişehir yaptı bunu" dedi.

SANAT 30.04.2023, 14:37 30.04.2023, 16:00
"Eskişehir yaptı bunu, başka yerde yok"

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ve Korosu gerçekleştirdiği konserler ile başarılarına yenilerini eklemeye devam ederken, milli bayramlara özel coşku dolu konserler vermeyi de sürdürüyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel konser programı da Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Konsere Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orkestra şefliğini Simay Pala’nın, koro şefliğini ise Derya İnanç’ın yaptığı konserde, 9. Senfoni (Beethoven), Old Mcdonald (Thomas D’urfey), Petitte Tangıo (C. B. Krich), Happy Blues (Frost), Russian Dance (Tchaikovsky), Ritmos Ciganos (Carlos Garcia), Snow Storm (George Sviridov), Can-Ca (Jasques Offenbach), Caravan (Duke Ellington), Arkadaşım Eşek (Barış Manço), Hayat Sevince Güzel (Y. Bukey, E. Yurdaer, H. A. Uygun) ve Hayat Tepebaşı’nda (Derya İnanç) eserleri seslendirildi. Orkestra performansı ile konsere katılarak salonu dolduran Eskişehirlilerden tam not aldı. Ayrıca Senfoni orkestrasında yetişen asistan şef Serhan Gencer de konserde yer aldı.

"Türkiye’de başka yerde yok, Eskişehir yaptı bunu"

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, alkışlar eşliğinde sahneye çıktı ve yaptığı konuşmada İki Elin Sesi Var projesinden bahsederek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çocuklarımızın ve içindeki çocuğu çıkarmayan büyüklerimizin bayramı kutlu olsun. 40 keman, 40 çocukla yola çıktık, bugün sahnede 270 çocuğumuz var. Müracaat ederken hiçbir yetenek sınavı olmadan kayıt olan çocuklarımız aldıkları eğitimlerle bu noktaya kadar geldiler. Bu müthiş bir başarı. Buradaki eğitmen arkadaşlarım, siz anne ve babaların gayretleri ile oldu. Türkiye’de başka yerde yok, Eskişehir yaptı bunu. Yepyeni bir merkez yaptık, yakında senfonimiz oraya taşınıyor. Çocuklarımız daha güzel koşullarda ve mekanlarda çalışmalarını devam ettirecek. Artık bu orkestrayı tüm Türkiye tanısın, dünya tanısın. Bizim yolumuz daha uzun, yapacağımız daha çok şeyler var. Arkamızda siz olduktan sonra da hiçbir endişemiz, korkumuz yok. Yolumuz açık olsun arkadaşlar” diye konuştu.

“Yavrularımızı Atatürk’ün bize gösterdiği yolda yetiştiriyorsunuz”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise “Sevgili çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Harika bir akşam yaşattınız bizlere, sağ olun, var olun. Sevgili şefimiz, değerli öğretmenlerimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İyi ki bu yavrularımızı Atatürk’ün bize gösterdiği yolda yetiştiriyorsunuz. Sevgili Ahmet Başkanım, çok gurur duyuyoruz, inanın size minnettarız. Bu orkestra aklımda kaldığı kadarı ile İstanbul, İzmir, Çanakkale, Ankara, Brüksel, Tiran’da çaldı. İnanın müthiş bir şey. Teşekkürün büyüğü siz velilere, büyük bir özveri. Bir anne baba olarak onların başarılarına ortak olmak… Ümitlerinize, özverinize sağlık. Bakın neler çıkıyor ortaya. İyi ki Ahmet Başkanımız bu işe başlamış, bakın neler çıkıyor ortaya. Bir bayram ancak bu kadar güzel kutlanabilirdi” sözlerini kullandı. Konser sonunda orkestra ayakta alkışlandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@