Odunpazarı Modern Müze Avrupa'da Yılın Müzesi seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı... Odunpazarı Modern Müze'ye bir büyük ödül daha... Avrupa'da Yılın Müzesi seçildi.

SANAT 06.05.2021, 23:49 07.05.2021, 16:37
Odunpazarı Modern Müze Avrupa'da Yılın Müzesi seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri'nde, Troya Müzesi, Odunpazarı Modern Müze ve Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

Türkiye'de üç müzeye ödül... Odunpazarı Modern Müze'ye "2021 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Avrupa Konseyi'nin himayesinde Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından her yıl verilen en uzun soluklu ve en saygın müzecilik ödülleri olan 'Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri' bu akşam sahiplerini buldu. Troya Müzesi, 2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Troya Müzesi'nin hemen ardından aynı kategoride '2021 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü' Odunpazarı Modern Müzesi'nin oldu. Tebrikler Troya, tebrikler Odunpazarı Modern Müzesi. Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi de aynı yarışmada '2021 Silletto Ödülü'nü aldı" ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz yıl da Yılın Uluslararası Projesi Ödülü'nü kazanmıştı

Eskişehirli işadamı Polimeks Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca'nın kurduğu vakıf ile Eskişehir'e kazandırılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönemin Milli Eğitim Bakanı olan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı ile birlikte temelini attığı, yine açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Odunpazarı Modern Müze, Müze ve Kültürel Miras Ödülleri (Museum and Heritage Awards) organizasyonunda "Yılın Uluslararası Projesi Ödülü"nü kazanmıştı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@