Şiirleriyle Tepebaşı'nın konuğu oldu

Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Kent & Kültür Söyleşileri'ne “İnsana İnanmadan Şiire İnanamayız” adlı söyleşi ile şair Şükrü Erbaş konuk oldu.

SANAT 21.05.2021, 15:15
Şiirleriyle Tepebaşı'nın konuğu oldu

Tepebaşı Belediyesi’nin beğeniyle takip edilen ve şehrin kültür geleneği haline gelen Kent & Kültür Söyleşileri, birbirinden değerli isimleri Eskişehirlilerle bir araya getirmeyi sürdürüyor.

Koronavirüs dolayısıyla online olarak gerçekleştirilen söyleşinin bu ayki konuğu sevilen şair Şükrü Erbaş oldu. Koordinatörlüğünü Haydar Ergülen’in yaptığı “İnsana İnanmadan Şiire İnanamayız” adlı söyleşi zoom ve Youtube üzerinden canlı olarak yayınlandı. Söyleşide şiir ve edebiyat üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Programı online olarak takip eden katılımcılar, Erbaş’ın sanat hayatının yanı sıra güncel konular hakkındaki görüşlerini de dinleme fırsatı yakaladı.

Melih Savaş anıldı

Programda 17 Mayıs tarihinde yaşamını yitiren Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş da anıldı. Ergülen, Savaş’ın sanatsever kişiliği ile hafızalarda ve yüreklerde yer ettiğini kaydetti. Şükrü Erbaş da Melih Savaş’ın kaybedilmesinden dolayı üzüntüsünü dile getirirken, Ölüler Olmadan isimli şiirini de Savaş için seslendirdi.

Ölüler Olmadan

Dağlara dedim ki

Benim acım geçecek mi?

Sesimi gözyaşımla bastırıp

Eğildim üzerine

Arılar eğildi

Selvi eğildi, su tası eğildi.

Bana dedin ki

Dağlar ne bilsin ölümü

Onlar sadece yaşar.

Şikâyet etme, bak

Ağlıyorsun, özlüyorsun

Benimle konuşuyorsun

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@