banner163

Tepebaşı'nda 100. yıl eseri el ele tamamlanıyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle tek bir anıt ortaya çıkacak. Sempozyumda sona yaklaşılırken, sanatçıların elinden çıkan anıtın parçaları fırınlama ve yerleştirilme aşamalarına geçildi.

SANAT 15.09.2023, 12:21
Tepebaşı'nda 100. yıl eseri el ele tamamlanıyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle tek bir anıt ortaya çıkacak. Sempozyumda sona yaklaşılırken, sanatçıların elinden çıkan anıtın parçaları fırınlama ve yerleştirilme aşamalarına geçildi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından konsepti ve çeşitliliğiyle dünyada sadece Eskişehir’de düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun 16’ıncısı tüm hızıyla devam ediyor.

Bu yıl farklı bir konsepte Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen 16’ncı Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda 21 sanatçı Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel bir anıt ortaya çıkarıyor. İki grup halinde devam eden sempozyumda yapımı tamamlanan anıtın parçaları fırınlama ve yerleştirilme aşamalarına geçildi. Parçaların yerleştirilmesi ile tamamlanacak Cumhuriyet Anıtı, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü-1 Caddesi’nde Eskişehirlilerin beğenisine sunulmak için gün sayıyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da parçaların monte edildiği alana geçerek çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Ataç, sempozyumun bu yıl farklı bir konsept ile gerçekleştiğini anımsatarak “Bu yıl cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağız. Tepebaşı Belediyesi olarak biz de 100’üncü yıl anısına bir anıt yapmak istedik. 20 Türk sanatçının katılımıyla ortak bir anıt yapılıyor. Biz bu anıtın yapılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Anıt yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Eskişehirlilerin beğenisine sunmak için heyecanlıyız” dedi.

Kapanış töreni 17 Eylül’de

Sanat etkinlikleri kapsamında heykel çalışmaları, sergiler, sanatçı sunumları, torna yarışmaları ve sosyal etkinlikler kapsamında da el emeği ürünler satış noktaları, çocuk oyun parkı, yemek yarışmaları, konserler ve çocuk atölyeleri gibi pek çok aktiviteyi bünyesinde barındıran sempozyum, düzenlenecek kapanış töreni ve konser programı ile sona erecek.

16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapanış töreni, 17 Eylül Pazar günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@