banner163

Tepebaşı'nda yeni bir festival

Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ile Uçan Süpürge Vakfı arasında 1. Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali Paydaş İş Birliği Protokolü imzalandı.

SANAT 07.10.2023, 17:19
Tepebaşı'nda yeni bir festival

Tepebaşı Belediyesi, sanatın gelişmesi ve yaygınlaşması için gerçekleştirdiği çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ile Uçan Süpürge Vakfı arasında 1. Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali Paydaş İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Akçar ve festival düzenleme kurulu üyeleri katıldı.

“Eskişehir kadın dostu bir kent”

Protokol töreninde konuşan Başkan Ataç, “Filmle ilgili çalışmalar hep dikkat çeker. O açıdan hem sizin isminiz var hem bizim ismimiz var. İnsanlar severek ve koşarak gelirler. Eskişehir kadın dostu bir kent. O açıdan gönlümüz rahat. Daha güzel şeyler yaparak, sanata daha çok bir şeyler katarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“İlk defa farklı bir şehre gidiyoruz”

Güner, “İlk kez farklı bir şehre gidiyoruz. Bu bizim için bir ayrıcalık. Hakikatten çok tekliflerle karşılaştık ilk defa birine evet dedik. Çünkü belediyenin bu toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili yaptıklarının yapacaklarının teminatı olarak görüyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşlarını gezdik. Bu yerde tüm halkın sahip çıkabildiği, onlar sanki bizden heyecanlı. Ben böyle bir şey görmedim. Bu Tepebaşı Belediyesi’nin kurmuş olduğu ilişkilerle de bağlantılı. Ben çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Toplumsal farkındalık artırılacak

Protokol kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadın sorunlarına dikkat çekmek, kadın örgütleri ve diğer ilgili sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek, kadın sorunları konusunda ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde toplumsal farkındalığı artırmak ve kadın emeğini görünür kılmak amaçları ile 1.Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali düzenlenecek.

‘Kendine ait bir festival’

Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali 16-17-18-19 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek. ‘Kendine ait bir festival’ sloganı ile gerçekleştirilecek festival, yurtiçi ve yurtdışından gelecek konukları ağırlayacak. Belirlenen filmlerin gösteriminin yapılacağı festivalde, farklı yaş gruplarından ziyaretçilerin katılabilecekleri etkinlikler ve söyleşiler de gerçekleştirilecek. Festival mekanları arasında Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, Özdilek Kültür Merkezi, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı ile Özdilek AVM yer alıyor.

Festival, Tepebaşı Belediyesi ile birlikte Uçan Süpürge Vakfı ile ve Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi tarafından düzenlenecek. Festival destekleyicileri arasında ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Eskişehir Ticaret Borsası, Adımlar Kitap Kafe Sanat, Eskişehir Toplumve Sanat Derneği, Faralya Mutfak, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği, BK Güzellik ve Sağlık ile Americanlife yer alıyor.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@