Usta sanatçı hayatını kaybetti

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Yeşilçam'ın usta oyuncusu, şair, tiyatro yazarı ve yönetmeni Yılmaz Gruda'dan bugün acı haber geldi. Yılmaz Gruda, 94 yaşında yaşamını yitirdi.

SANAT 26.07.2023, 10:58 26.07.2023, 11:04
Usta sanatçı hayatını kaybetti

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Yılmaz Gruda'dan acı haber geldi. Yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir özel bir hastanede tedavi gören Yılmaz Gruda hayata gözlerini kapadı.

Vefat haberini, Gruda'nın menajeri Tümay Özokur sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

Ünlü sanatçı 13 Temmuz'da 94. yaşını kutlamıştı.

Yılmaz Gruda kimdir? 

94 yaşında İstanbul'da vefat eden Ahmet Yılmaz Gruda, 14 Temmuz 1930'da İstanbul'da doğdu. 

Ankara Ticaret Lisesi'ndeki eğitimini yarıda bırakarak devlet memuru olan Yılmaz Gruda'nın şiirleri ilk olarak 1950'li yıllarda çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı.

1956 yılında Cep Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlayan Gruda, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da yola devam etti.

Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında görev yaptı. Bir dönem sahnelerden uzaklaşarak asıl mesleği olan memurluğa döndü ve muhasebecilik yaptı.

Daha sonra Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yöneten usta oyuncu, Yeşilçam yapımlarının yanı sıra son yıllarda "Yabancı Damat", "İşler Güçler", "Kavak Yelleri" gibi dizilerde aldığı rollerle televizyon seyircisi tarafından da tanındı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@