Afyon ve Kütahya'da CHP'nin taktiği işe yaramadı... Kontenjan adaylar seçilemedi

CHP'nin Afyonkarahisar ve Kütahya aday listelerinde ikinci sıralara Saadet Partisi'nin kontenjan adayları konulmuş, Saadet Partili adayların CHP'nin oyunu artıracaklarını iddia edilmişti. Ancak CHP, Afyonkarahisar ve Kütahya'da yine sadece birer milletvekili çıkarabildi.

SİYASET 15.05.2023, 12:17 15.05.2023, 12:28
Afyon ve Kütahya'da CHP'nin taktiği işe yaramadı... Kontenjan adaylar seçilemedi
CHP'nin Afyonkarahisar ve Kütahya aday listelerinde ikinci sıralara Saadet Partisi'nin kontenjan adayları konulmuş, Saadet Partisi adayları CHP'nin oyunu artıracaklarını iddia etmişti. Ancak CHP, resmi olmayan sonuçlara göre Afyonkarahisar ve Kütahya'da yine sadece birer milletvekili çıkarabildi. 

Millet İttifakı dahilinde, Saadet Partili birçok aday da CHP listelerinden aday gösterilmişti. 

Afyonkarahisar'da CHP aday listesinde ikinci sıranın Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın'a verilmesi Afyonkarahisar'daki CHP tabanında rahatsızlık ve tartışmalar yaratırken, Saadet Partili adayın CHP'nin oyunu artıracağı ileri sürülmüştü. Ancak seçim sonucunda CHP Afyonkarahisar'da yine sadece bir miletvekili çıkarabildi. 

Aynı şekilde Kütahya'da da Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Sunar, CHP listelerinden ikinci sırada aday gösterilmişti. Bu durum da CHP'nin Kütahya'daki tabanında rahatsızlık ve tartışmalar yaratmıştı. Ancak CHP Kütahya'da da sadece bir milletvekili çıkarabildi ve ikinci sıradaki Ahmet Sunar da seçilemedi. 

Resmi olmayan sonuçlara göre Afyonkarahisar ve Kütahya'nın yeni milletvekilleri şu şekilde:

AFYONKARAHİSAR

ALİ ÖZKAYA / AK PARTİ

İBRAHİM YURDUNUSEVEN / AK PARTİ

HASAN ARSLAN / AK PARTİ

BURCU KÖKSAL / CHP

MEHMET TAYTAK / MHP

HAKAN ŞEREF OLGUN / İYİ PARTİ

KÜTAHYA

ADİL BİÇER - AK PARTİ

İSMAİL ÇAĞLAR BAYIRCI - AK PARTİ

MEHMET DEMİR - AK PARTİ

ALİ FAZIL KASAP - CHP

AHMET ERBAŞ - MHP

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@