Afyonkarahisar'da olaylı seçim!

Afyonkarahisar'da olaylı seçim! Siyasi partilerin üyeleri birbirine girdi, Jandarma müdahale etti... Sandıklar açıldı, kazanan belli oldu...

SİYASET 06.06.2021, 18:13 06.06.2021, 21:34
Afyonkarahisar'da olaylı seçim!

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde gerçekleştirilen seçimlerde yaşanan kavga sonrası robocop donanım jandarma ekipleri ile güvenlik önlemi alındı. Sinanpaşa İlçe Seçim Kurulu yetkilileri de seçim yapılan okula gelerek denetim yaptı.

Kavga çıktı, partilerin üyeleri birbirine girdi, Jandarma müdahale etti

7 yıl aradan sonra Danıştay kararı ile köy statüsünden belde statüsüne kavuşan Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde bin 800 seçmen sandık başına gitti. Seçim kararı sonrası belde sakinleri Güney İlkokulu’nda 8 sandıkta oy kullanmaya başladı. Sakin başlayan seçimler öğlen saatlerinde yerini gerginliğe bıraktı. Oy kullanılan sınıflardaki sandık müşahitleri arasında başlayan tartışma bir süre sonra alevlendi. Okul bahçesine taşan kavgada iki partinin tarafları birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırdı. Jandarma ekipleri tarafları ayırmak için biber gazı kullandı.  Kavga jandarma ekipleri ve belde sakinlerinin araya girmesi ile sona erdi.

Jandarma güvenlik önlemi aldı

Olayın ardından bölgeye jandarma robocop'lar sevk edildi. Okul bahçesinde konuşlanan  jandarma ekipleri her partiden 5 görevli okulda kalacak, diğerleri ise okul bahçesi dışında olmaları şeklinde herkesi dışarı çıkardı.

Yaşanan kavga sonrası okulda sakinlik hakim olurken, oy verme işlemi beldede devam ediyor.

Öte yandan, kavganın taraflarından olduğu öne sürülen Gelecek Partisi’ne bağlı bir gruba jandarma ekipleri güvenlik sağlayarak parti bürosuna kadar kendilerine eşlik ettiler.

Sandıklar açıldı

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde 7 yıl aradan sonra yapılan belediye başkanlığı ve muhtarlık seçimleri oy kullanımı saat 17.00 itibari ile sona erdi. Seçim için kurulan 8 sandıkta oy sayma işlemi başladı.

1830 seçmenin olduğu Güney beldesinde oy kullanma işlemi sona erdi. 7 yıl aradan sonra Danıştay kararı ile köy statüsünden tekrar belde statüsüne getirilen Güney beldesinde ilk seçim yapıldı. Seçmenler kendileri için kurulan 8 sandıkta belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtarlarını seçti. Seçimde 8 partinin adayı yarışırken, 4 mahalle için de muhtar adayları yarıştı. Beldede saatlerin 17.00’ı göstermesi ile çok sayıda sandık görevlisi ile parti gözlemcisi eşliğinde açılan sandıklarda oylar sayılmaya başlandı. Oy sayımının akşamın ilerleyen saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Cumhur İttifakı'nın adayı kazandı

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde 7 yıl aradan sonra yapılan belediye başkanlığını seçimini resmi olmayan kesin seçim sonuçlarına göre, bin 21 oy ile AK Parti’nin adayı kazandı. Seçimde TKP'nin adayı ise tek 1 oy alabildi. 1830 seçmenin olduğu Güney beldesinde oy kullanma işlemi saat 17.00 itibari ile sona erdi. Seçime AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Saadet Partisi, Gelecek Partisi, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayları yarıştı. Oylama işleminin ardından yapılan oy sayımı sonrası resmi olmayan kesin seçim sonuçlarına göre, bin 21 oy alan AK Parti’nin adayı Erol Karabacak oldu. Oylamada 504 oy alan BBP’nin adayı Süleyman Çağlar ise seçimi ikinci sırada tamamladı. Seçimlere katılan TKP’nin adayı Sunay Akarsu ise tek 1 oy alabildi. Öte yandan, oy sayımı esnasında gündüz oy verme işlemi sırasında yaşanan yumruklu tekmeli kavgadan dolaya jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

TKP adayı tek bir oy aldı

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde resmi olmayan kesin sonuçlara göre partilerin aldığı oy oranları belli oldu. Buna göre seçimde bin 21 oy ile AK Parti ipi göğüslerken, seçimde tek bir oy alan Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı ise tek bir oy aldı. Yapılan oylama sonucuna göre AK Parti 1021, Büyük Birlik Partisi (BBP) 504, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 29, İYİ Parti 23, Gelecek Partisi 17, Yeniden Refah Partisi 7, Saadet Partisi 4, Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) adayı 1 oy alırken, geçersiz oy sayısı ise 103 oldu. Bin 830 seçmenin olduğu beldede bin 704 kişi sandık başına gitti. Kullanılan oylardan 103’ü geçersiz sayılırken, 126 kişi ise oy kullanmadı. Bu sonucu göre belde seçime katılım oranı yaklaşık yüzden 87 oldu. Kullanılan oyların yüzde 63’ünü ise AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Erol Karabacak alarak 7 yıl aradan sonra belediye başkanı oldu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@