Ahmet Ataç: Ben küsmedim ve yeniden kazandım

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP iftar programında yaptığı konuşmada aday adaylarına da seslendi.

SİYASET 05.04.2023, 16:58
Ahmet Ataç: Ben küsmedim ve yeniden kazandım

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP iftar programında partililere seslendi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP iftar programında partililer ile bir araya geldi.

Programa Ataç’ın yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP İl ve İlçe Kadın Kolları, parti mahalle temsilcileri, milletvekili aday adayları ve sandık görevlileri katıldı.

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, “Çok kısa bir süre önce ülke tarihimizin en acı olaylarından birini yaşadık. Çok büyük acılar çektik, hep birlikte çok hüzünlendik. Bu acıları bize en iyi anlatan Hatay Milletvekilimiz Suzan Şahin aramızda, ona da geçmiş olsun diliyorum. Sayın Ahmet Başkanımızın destekleri ile her gün bir iftarda toplumumuz ile buluşuyoruz. Bugün de çok özel bir iftarda, CHP ailemiz ile birlikteyiz. Bu sebeple sadece bir iftar yemeği değil, seçime 39 gün kala bir araya gelerek bir saflarımızı sıklaştırma buluşması olarak da değerlendiriyorum. Çok önemli ve kritik bir seçime gidiyoruz ve herkes elinden geleni yapıyor” dedi.

CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel de “Deprem hepimizin içini acıttı. Hatay Milletvekilimiz Suzan Şahin ekranlardan yaşanan depremi, çaresizliği, acıyı öyle bir ifade etti ki biz de iliklerimize kadar hissettik. Kendilerine geçmiş olsun diyorum, kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bugünler geçecek ama bu kadar büyük bir kaybı yine bu beceriksiz iktidar, plansız, programsız bir şekilde ülkeyi tek merkezden yöneten, sarayın tek kişilik hükümeti bu yarayı daha da derinleştirdi. 14 Mayıs’ta bir yeni hikaye yazmak zorundayız, bunu hep birlikte yapacağız” dedi.

"Ben seçim kaybettiğim dönemde küsmeden 5 yıl çalışarak Tepebaşı’nı kazanmayı başardım"

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç onuşmasında, “Öncelikle Milletvekilimiz Suzan Hanım’a hoş geldiniz diyorum, onur verdiniz. TBMM’de yaptığınız konuşma, ülkenin kalbine perçinlendi. Herkes sizden bahsetti, bu mert tutumunuz takdirle anılıyor. Biz de her zaman yanınızdayız. Önümüzde çok ciddi, Cumhuriyet döneminin en önemli seçimi var. Amacımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. cumhurbaşkanı yapmak. Aramızda milletvekili aday adaylarımız var, her biri birbirinden değerli isimler. Çalışmalarını da yakından takip ediyorum, başarılı buluyorum. Bazılarınız aday olacak, bazılarınız olamayacak. Hiçbiriniz küsmeyecek, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ben seçim kaybettiğim dönemde küsmeden 5 yıl çalışarak Tepebaşı’nı AKP’den kazanmayı başardım. Küsmenin siyasette yeri yoktur. Tepebaşı’nda yakaladığımız başarı, yıllardır ilmek ilmek yaptığımız çalışma ile oldu. Bugün gittiğimiz her yerde hemşehrilerimizin bize kapısı açık, Allah’a çok şükür. Bu şekilde çalışarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu açık ara cumhurbaşkanı yapacağımıza inancım tam. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de “Önümüzde zorlu bir süreç var ama bu süreci aşacak gücümüz de var. Tepebaşı Belediyemizin hazırladığı marteniçka bilekliklerimizi taktık, bereket, birlik ve beraberliği getireceğiz. Biz bu ülkemizden göç etmeye kalkanlar yerine, birilerini bu ülkeden göndermek üzere hep birlikte hareket edeceğiz. Beraber güzellikleri, sevgiyi, umudu bu ülkeye getireceğiz. Hep birlikte bunu başaracağız” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de “Çok büyük, tarihi bir mücadeleyi birlikte vereceğiz. Aday listesinde kim olur, kim olmaz önemli değil. Olsak da olmasak da siz değerli yol arkadaşlarımızla birlikte biz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize gösterdiği yolda kararlılıkla ilerleyeceğiz. Sizlere söz veriyorum, yolumuz açık olsun” sözlerini kullandı.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de “Can Ağabeyim, Sevgili Ahmet Başkanım. Bu güzel gecede beni onur konuğu olarak davet ettiniz, teşekkür ediyorum. Doğrusu biraz morale ihtiyacım vardı. Biz böyle sofraları, bu kadar güzel masaları, kalabalık ortamları görmeyeli 2 ay oldu neredeyse. Herkesin elindekinin kıymetini bilmesi çok önemli. Bakın, bir sabah saat 4.17’de bizim her şeyimiz vardı. Evlerimiz, çocuklarımız, annelerimiz, arabalarımız, her şeyimiz vardı. 1 dakika sonra hiç bir şeyimiz olmadan sokakta kaldık. Hem de nasıl bir sokakta kalma, kabustu. Korku filmi gibiydi. Yağmur, karanlık, deniz, çığlıklar, yıkımlar, inanılmaz bir şeydi. Ama ders almak lazım. Bütün bu 50 günün arkasından bütün çadırlarda, konteynerlerde, dolaştığım yerlerde bir şey görüyorum. Gerçekten arkadaşlar sevginin, bir arada olmanın, kardeşin, eşin, komşunun kıymetini bilmeliyiz. Kaybedince anlıyor insan. 11 yıkık il için bu seçime namusunuz gibi sarılmanız lazım. Eşinize, çocuğunuza, babanıza, en sevdiğinize sarılır gibi bu ülkeye, bu bayrağa, bu vatana sarılmanız lazım. Burada her türlü imkanı olanlar iyi sarılsın ki bizler de baharı yaşayalım. Herkesten çok bizim ihtiyacımız var buna, aslında sizin burada 11 yıkık il için de söz vermeniz lazım. Namusunuz gibi bu seçime sahip çıkmaya söz verin lütfen. Gerçekten bu ülkede gelecek endişesi yaşayan, demokrasi, adaleti, hakkı, hukuku, kardeşliği, sevgiyi özleyen herkesin yapması gereken bu” ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç programa katılan partililer ile bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@