AK Parti'den Büyükerşen'e sert tepki: "Kamuoyu açıklama bekliyor"

AK Parti Eskişehir İl Yönetimi'nden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sert bir açıklama geldi: "Kamuoyu açıklama bekliyor"

SİYASET 08.01.2021, 12:21 08.01.2021, 12:24
AK Parti'den Büyükerşen'e sert tepki: "Kamuoyu açıklama bekliyor"

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Yılmaz Şahin, yaptığı açıklamada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne sert eleştirilerde bulundu. Şahin yaptığı yazılı açıklamada, "CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı hesaplarının, Sayıştay tarafından incelenmesi sonucunda, birçok usulsüzlük ve yasaya aykırı olarak yapılan işlemler tespit edilmiştir. Toplamda 28 konuda yapılan tespit ve değerlendirmeler, CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin iyi yönetilmediğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Geçtiğimiz hafta, basına da yansıyan haberlerde, CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin, Belediye adına tescil edilmiş taşıtlar ile belediyenin envanter kayıtlarında yer alan taşıtları arasında, uyumsuzluk olduğu ifade edilerek,  “Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden alınan, Belediye adına tescil edilmiş taşıtların listesi ile Belediyenin taşıtlarına ilişkin envanter kayıtlarının karşılaştırılması sonucunda; 96 adet taşıtın belediye adına tescilli olmasına rağmen, belediyenin kayıtlarında bulunmadığı, 4 adet taşıtın ise Belediyenin envanter kayıtlarında yer almasına rağmen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi adına tescil edilmiş taşıtlar listesinde bulunmadığı tespit edilmiştir" denilmiştir" diye konuştu. 

Sayıştay Raporu'nda başka tespitler de var

Şahin, açıklamasında, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili olarak, kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmak yerine, haberi yapanları ve konuyla ilgili yapılan değerlendirmeleri, saldırgan bir şekilde suçlayarak, kamuoyunun bilgilenmesine şiddetle karşı çıkmış ve bu suretle,  basın özgürlüğünü hiçe sayarak, demokrasinin en temel ögesini çiğnemekten geri durmamıştır. Bahsi geçen Sayıştay Raporunda, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin hatalı iş ve işlemleri bununla da sınırlı değildir. Örneğin: Belediye Şirketlerine devredilen yerlerin, ihalesiz olarak alt kiracılara kiralanması, tahsisli olarak kullandırılan ve tahsisli kullanılan taşınmazların muhasebe kayıtlarının gerçeği yansıtmaması,Belediye tarafından 2019 yılı için düzenlenen, Ücret Tarife Cetvelinde yer alan bazı hizmetlerin, belediye personeli, belediye şirketi personeli ve birinci derece aile fertleri için ücretsiz olarak verileceğine ilişkin düzenlemelere yer verildiği, Kamu İhale Kanunu’na uygun düşmeyecek şekilde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı gerçekleştirilmesi ve bunun gibi daha birçok konuda, yapılan usulsüzlüklere ve yanlışlara ilişkin tespitler yer almaktadır" dedi.

"Tatmin edici bir cevap ve çözümlerini görmüyoruz" 

Şahin, "Bütün bunlar yaşanırken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanının, kamuoyunu tatmin edici bir cevabını veya yapılan yanlışların nasıl giderileceği ile ilgili çözümlerini ve konuya müdahil olmasını da maalesef görmüyoruz. 'Dünyayı su bassa, ördeğe vız gelir' atasözünde olduğu gibi, bu konularla ilgili ne yapılacağına dair bir açıklamasını duymuyoruz. Yıllardır süregelen yıpranmışlık ve yılgınlık, daha fazla hata yapılmasına yol açıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı da yapılan yanlışların üzerini örtmeye çalışıyor" dedi.

"Belediyeyi iyi yönetemiyor, tükenmişlik sendromu var" 

Şahin, "Köhnemiş yönetim anlayışının üzeri ne kadar örtülmeye çalışılsa da artık mızrak çuvala sığmıyor. Her şey, ayan beyan ortadadır. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, belediyeyi iyi yönetemiyor ve anlaşılan o ki, tükenmişlik sendromu yaşıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanını, kamuoyunu aydınlatmaya, usulsüzlüklerin ve yanlışların giderilmesi için, göreve davet ediyoruz" diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@