AK Parti'den sert tepki: Eskişehir Büyükşehir aklımızla dalga mı geçiyor!

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener'den sert açıklama... "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi aklımızla dalga mı geçiyor! Hemşehrilerimizin sağlığını daha ne kadar hiçe sayacaksınız?"

SİYASET 16.05.2021, 13:38
AK Parti'den sert tepki: Eskişehir Büyükşehir aklımızla dalga mı geçiyor!

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Alpu ilçesinde yaşanan su krizi ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. 

"ESKİ görevini yerine getirmiyor"

Pınar Turhanoğlu Gücüyener, yaptığı açıklamada, "ESKİ sağlığımız ile oynuyor. Bize son kullanma tarihinin üzerinden yıllar geçmiş polikarbonat malzemeden su içirdi. Damacanaların son kullanım tarihinin geçtiği, basında yer almasa daha da devam edecekti. Kısa süre sonra ise içinde plastik malzeme olan kapalı damacana gördük. Son olarak Alpu ilçemizde musluklardan ilaç bulaşmış sapsarı su aktı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESKİ, içme ve kullanma suyumuzu sağlıklı bir şekilde bize ulaştırmakla görevli. Fakat bu görevi yerine getiremediği aşikâr. ESKİ görevini yerine getirmiyor. Sorumluluk da üstlenmiyor, hatalarından ders almıyor" dedi. 

"Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz, isteyen dilediği gibi suya bir şey karıştırabiliyor mu"

Gücüyener, " Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin paylaşımı ile öğrendik ki 'Alpu ilçemizde, bir vatandaşın izinsiz şekilde şebeke suyunu tarımsal faaliyette kullanması ve suya zirai ilaç karıştırmasında dolayı yaşanan soruna anında müdahale etmişler.’ Siz bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Alpu’da çeşmelerden zehir aktı. Vatandaşlar diledikleri gibi suya bir şeyler karıştırabiliyor mu? Şebeke suyuna ulaşmak, bir şeyler katmak, halk sağlığı ile oynamak bu kadar kolay mı?" dedi. 

"Bu açıklamaları kabul etmek mümkün değil"

Gücüyener, "Tek taraflı akmıyor mu bu su?  Toplamda 500 aboneye hizmet veren şebeke hattının yapımını tamamlayan ekipler Fevzipaşa ve Yunusemre Mahallelerine Mahallesine su verebilmiş. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ personeline teşekkür etmiş. Bu açıklamaları kabul etmek mümkün değil" dedi.

"Risk sürüyor mu? Ne önlemler aldınız?"

Gücüyener "İddia ettiğiniz gibi ise olay, bugün ya da gelecekte yine herhangi bir vatandaşın şebeke suyuna ilaç karıştırma riski var mı? Bunu nasıl önleyeceksiniz? Nasıl önlemler aldınız? 500 abone demişsiniz, aileleri ile 2000 kişinin sağlığı ile oynanmış. Bunun sorumlusu kim? Suç duyurusunda bulundunuz mu? Takibini yapacak mısınız?" diye konuştu. 

"Tutulmuş tutanak, raporlar var mı?"

Gücüyener ayrıca, "Şebeke suyuna karışan zirai ilaç mı? Bu konuda tutulmuş tutanak, alınmış raporlar var mı? Eğer zirai ilaç ise, zirai ilaç yapışkandır. Tamamen temizlendiğine emin misiniz boruların?  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ve ESKİ’nin ‘hiçbir şey olmamış gibi’ davranmaktan vazgeçmesi için daha ne olması gerekiyor?” dedi.  

Yorumlar (2)
Aysun gül 3 yıl önce
Artık yeter değmedikçe daha çok sagligimizla oynarlar bizimi düşüncekler onlar sandalyede otursunlarda halka ne olmuş umurlarında deyil
MELAHAT DEMİRCİ 3 yıl önce
Değerli Başkanım,
Maalesef Eskişehir şebeke suları da çok kötü, Bulaşıklarımızı durulayıp, kuruması için koyduğumuz bulaşık sepetinin altındaki tabla 3 günde sapsarı oluyor ve kireç tutuyor. Sürekli Çamaşır suyu ve kireç sökücü ile temizliyorum.
Sizden ricam biz kadınlar bir araya gelip, tepkimizi göstermeliyiz.
Bu konu da bize önderlik eder misiniz?
DAHA NE ZAMANA KADAR HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNAYACAKLAR.
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@