AK Parti'den Tepebaşı Belediyesi'ne eleştiri

Tepebaşı'nda Batıkent'te açık pazaryeri kurulması ile ilgili karar oybirliği ile alındı. Kararla ilgili AK Parti Meclis Üyesi Av. Fatih Özata'dan açıklama da geldi.

SİYASET 09.03.2022, 16:23 09.03.2022, 16:30
AK Parti'den Tepebaşı Belediyesi'ne eleştiri

Batıkent'te yeni kurulacak olan açık pazaryeri ile ilgili meclis oylamasına geçilmeden önce söz alan AK Parti Meclis Üyesi Av. Fatih Özata, açık pazar yerlerinin olumsuz yönleri olduğunu belirterek, "Gündeme gelen madde hakkında vatandaşımız lehine olumlu oy kullanacağımızı beyan ederiz ancak bu durumu olumlu karşıladığımız anlamına gelmemektedir. Söz konusu madde görüşmelerinde, komisyon çalışmalarında; toplantılar yapılmış, ilgili kurum görüşler alınmış, fiziki keşif yapılmıştır. Her ne kadar olumlu oy kullanmış olsakta buralardan elde ettiğimiz şu hususları gündeme getirmemiz gerekli. İmar arazisi en fazla 10 senelik bir mahallede neden kapalı pazar yeri için gerekli alan ayrılmadı? Yoksa ayrılan alan başka amaçlar kapsamında mı kullanıldı? Biz buraya kapalı pazar yeri yapabilirdik. Bakın nüfusu bu mahalle kadar olmayan dış ilçelerimiz kendi bütçesiyle önce ki yıllarda yaptığı işi bizim 2022 yılında yapamıyoruz. Hem alansal hem de organize olamadan açık pazar yeri yapmamız vatandaşlarımız açısından hayatını zorlaştıran bir durum, belediye olarak üzücü bir haldir" dedi. 

Özata, "Daha yeni gelişen bir bölgenin planlamasını yapan bir belediye, kapalı Pazaryeri için neden daha ayakları yere basan bir planlama yapamamaktadır. Diğer bir husus da, fiziki keşif aşamasında tarafımızca yapılan inlemelerde, pazarcı esnaf ve vatandaşlarımız açısından olumsuzluklar mevcuttur. Uygun bir tuvalet alanı olmaması Yarım kalan inşaat alanı - güvenlik önlemlerinin alınmaması fiziki olarak olumsuzluklardır. Bunların dışında hava durumuna bağlı vatandaşımızın ve pazarcı esnafın yaşacağı zorluklarda düşünüldüğünde, bu husus yalnızca belediyemizin plansız bir imar çalışması yaptığının göstergesidir'' diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@