AK Parti: Eksik veriler sunularak doğruya ulaşılmaz

AK Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, CHP’li Utku Çakırözer’in 'Eskişehir’de 17 bin 794 hanenin doğal gazı kesildi' açıklamasına tepki gösterdi. 

SİYASET 15.01.2022, 11:25 15.01.2022, 13:17
AK Parti: Eksik veriler sunularak doğruya ulaşılmaz

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer sadece Eskişehir'de 2021 yılında 17 bin 794 hanenin faturasını ödeyemediği için doğalgazının kesildiğini ifade etmişti. 

Çakırözer açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu kara kışta doğal gaz faturasını ödeyemediği için tüm Türkiye'de yüz binlerce ailenin doğal gazı kesik. Sadece Eskişehir'de 2021 yılında 17.794 hanenin doğal gaz faturası ödeyemediği için doğal gazı kesilmiş durumda. Üç yıl önce 8 bin kişi fatura ödeyemezken şimdi, yüzde 115 artmış ama bu, kimin umurunda? Vatandaşı mahallesindeki bakkalın, manavın, kasabın yüzüne dahi bakamaz hâle düşürdünüz.” 

'Açıklamayı önceki yıllara da bakarak düşünmemiz gerekir'

AK Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Pınar Turhanoğlu Gücüyener'den Çakırözer'in bu açıklamasına tepki geldi. 

Eksik veriler sunularak doğruya ulaşmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Gücüyener açıklamasında, “Tüm dünya enerji konusunda zorlu bir dönemden geçiyor. Bunun farkındayız. Maalesef ülkemizde de doğalgaza yapılan artışın dışarıdan enerji sağladığımız ve maliyetler katbekat arttığı için zorunlu olduğunu biliyoruz.

Hâlâ da gerçek maliyetler devlet tarafından karşılanıp bize bunun bir kısmı yansıtılıyor.
 
Bu aşamada 17.794 hanenin doğalgazının kesildiği söyleniyor. Doğalgazı kesilen abone oranı %5.3’tür. Bu oranın yıllara göre dağılımına baktığınızda 2017 yılında %5.8 olduğunu görürsünüz. 2020 yılında ise % 4.4’tür.

17.700 abonenin 5900’ü mükerrer yani önceki tarihlerde de kesinti yapılmak zorunda kalan abonelere aittir.

2021’de yapılan artış oranında yine 2019’da da olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla yapılan açıklamayı önceki yıllara da bakarak düşünmemiz gerekir. 

Burada her yıl benzer oranlarda abonelik kapandığını görmek mümkün. Yine zamdan söz ediyorsanız enerji maliyetleri ile birlikte yıllık artış oranlarını değerlendirmek gerekir. Bunun aksi infial yaratmaya çalışmaktan öteye gitmez“ ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@