banner163

AK Parti Eskişehir milletvekili adayları belli oldu!

AK Parti Eskişehir milletvekili adayları belli oldu! İşte o isimler...

SİYASET 09.04.2023, 13:53 10.04.2023, 02:27
AK Parti Eskişehir milletvekili adayları belli oldu!

AK Parti Eskişehir milletvekili adayları belli oldu! Listedeki isimler netleşti...

Eskişehir 1. sıra milletvekili adayının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez olacağı açıklandı. 

AK Parti Eskişehir milletvekili adayları şöyle: 

1 - Fatih Dönmez

2 - Ayşen Gürcan

3 - Ali Demirel

4 - Hakan Çizmelioğlu

5 - Pınar Turhanoğlu Gücüyener

6 - Derya Çıraklı

Fatih Dönmez kimdir? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamlayarak NETAŞ’ta Ar-Ge mühendisi olarak yer aldı. Kariyeri boyunca enerji ve telekomünikasyon firmalarında çeşitli pozisyonlarda görev aldı.

1994 yılında İGDAŞ’ta Etüt ve Proje Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi görevlerinde bulundu. 2002’de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığı’nda, İştirakler Genel Koordinatörü unvanıyla yer alırken, İBB iştiraklerinin yönetim kurulunda da başkan ve üye olarak bulundu. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği kurucularından olan Fatih Dönmez, TESAB yönetim kurulu üyeliği de yaptı.
Fatih Dönmez, 4 Ocak 2008 yılında EPDK Kurul üyeliğine atandı. EPDK’nın üyesi olduğu ERRA’da 2008 ve 2010 Genel Kurullarında yönetim kurulu üyesi seçildi ve ERRA’nın strateji raporunun hazırlanmasında önemli rol üstlenerek Dönmez, arz güvenliği komitelerinde görev üstlendi.

Enerji sektöründe imza attığı enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, şirketlerin AB uyumu gibi birçok konuda başarılar elde etti. 24 Aralık 2015 yılında da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına atandı.
Son olarak yeni sistemin ilk kabinesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer alan Dönmez, evli ve üç çocuk babasıdır.

Eskişehir'de bor, toryum ve nadir elementler gibi birçok keşif ve çalışma ile ilgii bakanlık döneminde büyük gelişme kaydeden Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyanın en büyük nadir elementler rezervinin Eskişehir Beylikova'da bulunduğunu açıklaması sonrasında Eskişehir'e gelmiş ve Eskişehir'de önemli açıklamalarda bulunmuştu. 

Ayşen Gürcan kimdir?

Ayşen Gürcan 25 Kasım 1963 Burdur'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Burdur'da tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi'ni kazanarak, İletişim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Bunun yanında Gürcan, 1990 ve 2005 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ayrıca aile ve nüfus politikaları, eğitim bilimleri, öğrenme-öğretme, eğitim-iletişimi, tekno-psikoloji ve aile eğitimi alanlarında pek çok eser yayınladı. 2006 ve 2011 yılları arasında Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü olarak görev aldı. 2011–2013 yılları arasında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bakan müşavirliği görevini üstlendi. Öte yandan İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyeliği yaptı.

Türkiye erken seçimlerinde Ayşen Gürcan, Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan hükümette bağımsız üye olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet tarihinin ilk başörtülü kadın bakanı olmuştur. Görevine 24 Kasım 2015 tarihine kadar devam etmiştir.

Ali Demirel kimdir?

Ali Demirel 1970 yılında Kaman/Kırşehir’de doğdu. İlkokulu Kırşehir’de, ortaokul ve liseyi Sivas Şarkışla’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. Yüksek lisansını ‘Siyasi Oluşumlarda Vizyon Yönetim Süreci: AK Parti Örneği’ konusu üzerine yaptı. Elazığ Polis Okulu’nu da bitirdi. 1993-1998 arasında Eskişehir’de polis memurluğu yaptı. İnşaat şirketi sahibidir. Siyasete 2002 yılında AK Parti üyeliğiyle başladı. 2009 Mahalli seçimlerinde Tepebaşı ilçesi meclis üyesi adayı oldu. 2009-2014 yıllarında 2 dönem AK Parti Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Demirel, İlim Yayma Cemiyeti Eskişehir Şubesi’nde başkan vekilidir. Aynı zamanda TÜMSİAD Teşkilat Başkanı olan Demirel, TÜDEP Eskişehir İl Temsilcisi, Kızılay Eskişehirspor üyesidir. Orta seviyede Almanca biliyor. Evli ve 5 çocuk babası.

Hakan Çizmelioğlu kimdir? 

Hakan Çizmelioğlu, 1984 yılında Eskişehir Günyüzü ilçesi Kayakent doğmuştur. Öğrenim hayatı Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulunda başlayıp, orta ve lise öğrenimimi Eskişehir İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini Kamu Yönetimi bölümünde ve sonrasında Yüksek Lisans eğitimini Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında tamamlamıştır.

2001 AK Parti kurucu İl Gençlik Kolları Sosyal İşler Başkanlığı, İl Sekreterliği, Teşkilat ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı, 2009 kurucu Odunpazarı İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 2010-2015 yılllarında AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu. Eskişehir kontenjan 1. sıra Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. Genel merkezimizin talimatlarıyla her ilden Genç Milletvekili adaylığı için 2015 genel seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldu.

2018 yılı Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyeliğimin ardından  2019 yılında Tepebaşı İlçe Başkanı olarak atandı.

İş insanı olan Hakan Çizmelioğlu evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

Pınar Turhanoğlu Gücüyener kimdir?

Avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Eskişehir doğumludur. Orta öğrenimini Eskişehir Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisans, Kamu Hukuku yüksek lisans yine İşletme ve Felsefe Bölümlerinde lisans derecesi almıştır. 

Kamu Hukuku’ndaki Yüksek Lisansını “AnayasaYargısı’nda Ölçü Normlar Bloğu” isimli tezi ile 2007 yılında tamamlamıştır. Tezi Türkiye Büyük Millet Meclisi yayını olan “Karşılaştırmalı Anayasa Çalışmaları” başta olmak üzere pek çok atıf almıştır.

2005 yılında başlayan siyasi hayatında, gençlik kolları ve kadın kolları sandık yönetim kurulu üyeliğinden başlayan pek çok görevde bulunmuştur.

2006 yılında AK Parti Eskişehir İl yönetim kurulu üyeliği, 2007 yılında Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu il başkan yardımcılığı ve SKM başkan yardımcılığı, 2009 yılında il disiplin kurulu başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

1. Dönem siyaset akademisi Türkiye birincisi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden sertifikasını almıştır. 2009-2014 yılları arası Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak görev yapmıştır. Hukuk Komisyonu Başkanlığı ve Plan Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2014-2018 yılları arasında AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı olarak görev yapmıştır.

2020-2023 yılları arasında AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yapmıştır. 

Köşe yazıları medyamidas.com ve Manşet Gazetesinde yayınlanmaktadır. 

Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Merkez Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Şube Başkanıdır.

Eskişehir İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

Tüketiciyi Destekleme Derneği Onur Kurulu başkanlığı görevinde bulunmuştur.
Eskişehir Kadın Girişimciliğini Destekleme Derneği yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur.

Yerel İstihdam ve Kalkınma Derneği Başkan yardımcısıdır. 
Türkiye Beyaz Ay Derneği Eskişehir Şubesi kurucu yönetim kurulu üyesidir.

Van Es Sosyal Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyesidir. 

Derya Çıraklı kimdir?

1997 Eskişehir doğumlu ve aslen Afyonkarahisar Emirdağlı olan Derya Çıraklı, Eskişehir2in en genç milletvekili aday adaylarından olmuştu. AK Parti Eskişehir milletvekili adaylarının en genci olan Derya Çıraklı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Yüksek lisansını yapı anabilim dalında tamamladı. 2016 yılında AK Parti'ye üye oldu. Annesi ile birlikte İl Kadın Kollarında çeşitli görevler üstlendi. 2018 yılında Eskişehir İl Gençlik Kolları yönetimine seçildi. İlerleyen süreçte çeşitli kademelerde İl Başkan Yardımcılığı görevi yaptı. Bu süreçte gençlik politikaları ve gençlik projeleri alanında aktif çalışmalar yaptı. 2021 yılında 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları kongresinde MKYK üyesi seçildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@