AK Parti Eskişehir uyardı: Su faturalarını kontrol edin

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener'den Eskişehirlilere uyarı açıklaması geldi: Su faturalarınızı kontrol edin. 

SİYASET 01.07.2021, 14:00
AK Parti Eskişehir uyardı: Su faturalarını kontrol edin

AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener yaptığı açıklamada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESKİ’nin Eskişehirlileri mağdur etmeye devam ettiğini savundu. 

"Şikayetler geliyor"

Vatandaşların borçlarının ödemesine rağmen sistemde bunun görülmediği yönünde şikayetler olduğunu ve bütün ilçelerde bir an önce kartlı sayaca geçilmesi gerektiğini belirten Gücüyener, "Alpu ilçemizden, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili gelen yakınmaların, ardı arkası kesilmiyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kurumu, ESKİ'nin yönetimi aktaracağımız konuda üzerine düşeni yaptı mı merak ediyoruz. Alpu'dan gelen şikayetlerin arasına, ESKİ’ye yapılan ödemelerin sisteme işlenmediği, endekslerin gerçek kullanımdan farklı tutulduğu şikayetleri de eklenmeye başladı. ESKİ, her gün bir yeni şikayet duyduğumuz bu olaylarla ilgili üzerine kamuoyunu bilgilendirecek mi, şikayetçiler yaşadıkları mağduriyet ile ilgili ESKİ'nin neler yaptığını öğrenebilecek mi merak ediyoruz.Bir hemşerimiz, ESKİ'nin tahsildarına bütün birikmiş borçlarını ödemiş olmasına rağmen, mağdur olmuş. Ödemelerinin parayı teslim etmiş olmasına karşın, yapılmadığını öğreniyor. Sistemde nasıl bir aksaklık var ki bu olaylar meydana gelebiliyor ve uzun süre fark edilmiyor?

Alpu ilçemizdeki şikayetlerin münferit olmasına inanmak istiyoruz, ancak duyumlarımız bu yönde değil maalesef. Alpu ilçemizden vatandaşların su faturamızı yatırıyoruz diye yatırdıkları paranın sistemde gözükmediği gibi bir şikayet almak çok üzücü. ESKİ'nin yapabileceği iki şey var. Belki "konu münferittir" diyecek ve mevzuyu unutturmaya çalışacaklar ya da "aynı şekilde mekanik sayaç kullanan farklı yerlerde de mağduriyet oluştu mu" diye düşünüp konunun üstüne gidecekler. Bu şikayetlerden sonra mekanik sayacın kullanıldığı her yerde geniş çaplı bir inceleme yaptınız mı?" dedi.

"Bütün ilçe merkezlerini kartlı sayaçla tanıştıralım" 

Gücüyener, "Yatırdığımız meblağlar sistemde gözükmüyor diyenler hep aynı kişiye ödeme yapmış. Bu kişi şimdi nerede? Yargılanıyor mu yoksa görev başında mı?  Bizim, ESKİ yöneticilerine, hem yaşanan bu sıkıntıları gidermek hem de vatandaşlarımızın vergileriyle kurulmuş bir kurumun daha doğru yönetilmesi için bir tavsiyemiz olacak. Eskişehir merkezinde 'kartlı sayaç' sistemi sayesinde ESKİ personellerinin bazılarının vatandaşımızı suiistimal etmesinin önüne geçildi. Şimdi, eğer ilçe merkezlerinde 'kartlı sayaç' sistemine geçilirse Eskişehirli hemşerilerimizi ESKİ'nin zaman zaman karşılaştığımız bu türden personeli ile daha az karşılaşmış olacağız.Bu tür konularla kaç Eskişehirli mağdur oldu ve sorunları nasıl çözülür, önce bu konudaki çalışmanızı öğrenelim sonra da Eskişehir'deki bütün ilçe merkezlerini bir an önce 'kartlı sayaç' sistemiyle tanıştıralım” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@