AK Parti ve muhtarlar Kazım Kurt'a seslendi: "Yeter artık, halkı mağdur etme görevini yap!"

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. etabı konusunda bölgedeki mahallenin muhtarları ile birlikte Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a seslendi: "Vatandaşların yeni evlerine kavuşmasını engelleme. Üzerine düşen görevleri bir an önce yaparsan, TOKİ evleri yapacak. Yeter artık, halkımızı mağdur etme!"

SİYASET 24.09.2022, 17:48 06.10.2022, 16:09
AK Parti ve muhtarlar Kazım Kurt'a seslendi: "Yeter artık, halkı mağdur etme görevini yap!"

AK Parti Eskişehir yöneticileri, Huzur Mahallesi'nde muhtarlarla birlikte düzenledikleri basın toplantısında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a yıllardır gerçekleştiremediği Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. etap projesi ile ilgili sert tepki gösterdi ve bölgedeki binlerce vatandaşı daha fazla mağdur etmeme çağrısında bulundu. Muhtarlar da, projenin daha bekletilmesini istemediklerini ve bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaların yapılmasını istediklerini söyledi.  

Huzur Mahallesi'nde muhtarlarla açıklama... Kazım Kurt'a sert tepki 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi ve Odunpazarı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Murat Özcan ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. etabı konusunda bölgedeki mahallenin muhtarları ile birlikte Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a seslendi. 

Murat Özcan: Burhan Sakallı döneminde birinci etap ve en zorlu bölge TOKİ ile yapıldı, Kazım Kurt gelince ikinci etabı bıraktı

Murat Özcan yaptığı konuşmada, "Ben bu mahallede doğdum. Bu mahalle benim için çocukluğumun geçtiği, akrabalarımın olduğu bir mahalledir. Maalesef son birkaç yıldır Huzur, Alanönü, Karapınar ve Erenköy mahallelerini kapsayan Karapınar Gecekondu Önleme bölgesi ikinci etabı ile ilgili çok konuşuldu, tartışıldı. Burhan Sakallı başkanımız zamanında TOKİ ile yapılan protokolle, gecekondu önleme bölgesinin birinci etabı tamamlandı. En sorunlu alan da tamamlanmış oldu. Gecekonduların daha çok olduğu bölgeydi. Aslında tapusu olmayan gecekondu sahipleri bile cüzi ödemelerle ev sahibi oldu. O zaman irtibat büroları açıldı. Halkla tüm görüşmeleri belediye yaptı. TOKİ sadece uygulayıcı oldu. Ama sonra 2014'te sanki TOKİ zenginlere ev yapıyormuş, başkalarına yapımıyormuş gibi sözler söylendi. Kazım Kurt TOKİ ile çalışmayacağını söyledi. Belediye kendini çekince ikinci etap ortada kaldı. Sonra bana imar yapma yetkisi verin dediler, TOKİ o yetkiyi verdi. Buradaki maksadı da şuydu: 'Ben bir imar planı yapar, meclisten geçiririm. TOKİ istediği kadar dönüştürsün, ben öyle bir algı yaratırım ki, dönüştüren benmişim gibi gösteririm' diye düşündü. Bir imar planı yaptı. Oybirliği ile geçirdik meclisten. 2019 yerel seçiminde de buralarda 5-6 kat binalar yapılacak diye oy istedi. Ama imar planı düzgün yapılmadığı için TOKİ buna itiraz etti. Çünkü imar yönetmeliklerine uygun değildi. Mahkeme de TOKİ'yi halkı buldu. Tekrar meclise getirildi ve yine oybirliği ile geçirdik. Teknik bilgiler içermeyen bir sunum yapıldı. Teknik kısımlarla ilgilenmedik, çünkü muhalefet şerhi koyarsak engellemek istiyoruz gibi algı oluşacak diye oybirliği ile onu da geçirdik. Ama bunda da sorunlar olduğunu görünce sayın Prof.Dr. Nabi Avcı hocamızın önceliğinde TOKİ ile görüştük ve lütfen mahkemeye taşımayın, dedik. Onlar da sağ olsunlar kabul ettiler ve imar planlarının önünde bir engel kalmadı" dedi. 

"Kazım Kurt'a sorun, gecekondu önleme bölgesinde verdiği emsali, buradaki adalara da verecek mi"

Murat Özcan, "Onlara bir de tekif sunduk. Erenköy ve Huzur mahallesinde gecekondu önleme bölgesine girmeyen adalar var, burada gördüğünüz gibi. Burada aynı imar planını uygulayın, TOKİ'yi beklemeyin, dönüşebiliyorsa devamını sağlayalım dedik. Onlar da, 'Hayır önce o olsun, sonra ona uydururuz' dediler. Şimdi sayın muhtarım size bir emanet veriyorum. Gecekondu önleme bölgesinin yukarıdaki adada verdiği emsalin aynısı buradaki adalarda da verecek mi, Kazım Kurt'a sorun lütfen. Gecekondu önleme bölgelerinin dışında hiçbir imar planında burada uyguladığı sistemi Odunpazarı Belediyesi uygulamamıştır. Özellikle sorunlu lanlar bırakılmış buralarda ve TOKİ'nin mahkemeye vermesi istenmiş ve bunun üzerinden bir siyaset geliştirilmesi düşünmüştür sayın Kazım Kurt. Şimdi onu test edeceğiz. Karşıda verdiği imarı acaba bu mahallede verecek misin? Bir programda da açıkça dedi ki, '60 metrekare dairesi olan bir kişi bir dfaire alacak' demişti. Muhtarlarımıza soruyorum. Sizin gitmiş olduğunuz toplantıda 'Bu kadar çok daire istenir mi, böyle dönüşüm olmaz' dedi mi size. Evet dedi. Lütfen verdiği sözü neden yapamayacağını kendisine bir daha sorun" diye konuştu. 

"AK Parti dönemide 8 yılda iki mahalle ve birinci etap yapıldı, Kazım Kurt 8 yılda birinci etabın imarını bile beceremedi"


Murat Özcan, "Burada siyasel argümanlarla birlikte bu konunun sürümcemede kalmasının nedeni Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tur. Ona şu soruyu sorun lütfen. 8 yılda iki mahalle, Vadişehir ve Ihlamurkent ile Karapınar projesi birinci etabı tamamlayan bir AK Partili belediye varken, sen 8 yılda sadece bir etabın ikincisinin imarını yapmamakta göstermiş olduğun beceriksizliği ne yapacağız? Muhtarlarımız da sorsun, bölge halkımız da sorsun, biz de soruyoruz" dedi. 


"Kazım Kurt bahane üretmesin, icraat üretsin"

Murat Özcan, "Mamuca'da TOKİ'nin projesini mahkemeye verip 250 hektarlık alanı 150 hektara düşüren ve vatandaşa 2 bin 500 konut eksik ev yapılmasına neden olanlar da bu belediye başkanlarıdır. Fazladan yapılacak 2 bin 500 konutu da dar gelirli vatandaşlarımız alacaktı. Kimse çıkıp da AK Parti engelliyor demesin, bir bahaneleri kalmamıştır. Bahane değil, icraat üretin diyoruz" diye konuştu. 

Zihni Çalışkan: Sıranın kimde olduğu, vatandaşın kimi beklediği açıkça bellidir, belediye görevini bir an önce yapmalı 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan da, "Protokollerde de açıkça yazıyor. Diyor ki, belediye TOKİ ile protokol yapar, bu protokol sonrasında vatandaşlarla görüşmeler yapar, sahayı temizler ve TOKİ'ye verir. Saha temizlendikten sonra TOKİ burayı yapar, endişe etmeyin. Buradaki temel sorun belediyenin bir an önce vatandaşlarla sahada anlaşması gerekiyor. Sıranın kimde olduğu, kimin işlerini yapması gerektiği, vatandaşın kimi beklediği çok açıkça bellidir" dedi.  

Muhtarlardan çağrı: Vatandaşlar daha fazla mağdur edilmemeli 


Toplantıya katılan muhtarlar da, bölge sakinlerinin bir an önce projenin başlamasını beklediklerini, vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek çağrıda bulundular. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@