Almanya ve Fransa'da darbe planı şoku!

Almanya ve Fransa'da darbe planı şoku! Dünyada gözler Avrupa'nın iki ülkesine döndü...

SİYASET 02.05.2021, 13:40
Almanya ve Fransa'da darbe planı şoku!

Almanya ve Fransa, emekli general ve askerlerin darbe planları şokuyla çalkalanıyor! Dünya Almanya ve Fransa'daki tartışma ve soruşturmaları konuşuyor... 

Avrupa, Almanya ve Fransa'daki darbe planı iddiaları ile sarsıldı. Almanya'da ilk olarak Der Tagesspiegel gazetesi çok sayıda emekli general ve askerlerin internet üzerinden bir araya gelerek, koronavirüse karşı tedbirleri eleştiren eylem ve gösterilere sızıp olay çıkartmayı ve hükümete yönelik darbe yapmayı planladığı iddialarını gündeme taşımıştı. 

Almanya darbe planı iddialarıyla karıştı 

İddialara göre, Alman ordusunda görev yapmış emekli bazı general ve askerlerin Almanya’nın 1937 yılındaki sınırlarını yeniden inşa etmeyi hedefleyen gruplarla da ilişkili olduğu ifade ediliyor.  

Almanya’daki grubu kuran bir emekli askerin diğer grup üyelerine "Asker olarak vazife yemini ederken, Alman halkını koruyacağımıza ant içtik. Halkımızın şimdi bize ihtiyacı var. Bu hükümeti devirmemiz gerekiyor" şeklinde mesat attığı belirlendi. Söz konusu mesaj ve iddiaları Almanya'da büyük tartışma yaratırken, dünyanın gözlerini de Almanya'ya çevirdi. 

Fransa'da bildiri yayınlayan askerler hakkında soruşturma başlatıldı

Öte yandan, dün göstericilerle polisin çatıştığı çok sayıda eyleme sahne olan ve özellikle Paris'te ortalığın karıştığı Fransa da, emekli generallerin yayınladığı bildiri ile gündemde... Fransa'da, "ülkenin parçalanmaya doğru gittiği" konusunda hükümete karşı "gerekirse göreve hazır olduklarını" açıklayan bir bildiri yayınlayan askerler hakkında soruşturma başlatıldı. Genelkurmay Başkanı François Lecointre, 20 general, 200 subay ve çok sayıda askerin imzaladığı bildiride aktif görevde olduğu tespit edilen 18 asker hakkında "ordudan atılma istemiyle" soruşturma başlattıklarını açıkladı.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@