Altınok sordu Feyzioğlu yanıtladı: Ben taraf değiştirmedim... 

Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu, AHaber'de gazeteci Melih Altınok'un "Sebep Sonuç" programına konuk oldu, sorularını yanıtladı. Feyzioğlu dikkat çekici açıklamalarda bulundu... 

SİYASET 21.06.2022, 14:49 21.06.2022, 15:19

Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu, AHaber'de gazeteci Melih Altınok'un "Sebep Sonuç" programına konuk oldu, sorularını yanıtladı... Feyzioğlu dikkat çekici açıklamalarda bulundu... 

Programda Melih Altınok "Barolar Birliği'nde ne değişti hocam, sol sizi destekliyordu, diğer çevreler destekliyordu, sizi AK Partili mi gördüler, daha önce oy verenlerin oy vermeme gerekçeleri bu mudur? Ne değişti, sizi AK Partili mi gördüler?" diye sordu. 

"Ben taraf değiştirmedim... Her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasından yana oldum"

Metin Feyzioğlu, "Çok da kitabın ortasından bir soru, hemen cevaplayayım. Türkiye'de bir 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Benim FETÖ yapısına karşı duruşuma en yakın siz şahitsiniz. Yıllarca televizyon programlarında da konuştuk, bu konuda tavrımı biliyorsunuz. Ve FETÖ bir darbe girişiminde bulundu. O zaman devletimizin bekası için sımsıkı durma zamanıydı. Ben bunu yaptım. Ve devletimizin tekrar sımsıkı ayakları üzerinde durup bu FETÖ belasını yok etmesini elimden geldiğince destekledim. Orada şu soruyu sormak lazım. FETÖ neden Türkiye'de darbe yapmak istedi? Çünkü Türkiye... şimdi her konuyu farklı kulaklıkla dinleyenler anlamak istemeyecek ama... Türkiye, önümüzdeki 100 - 150 yılımızı belirleyecek bir yol ayrımına giriyor. Özellikle de Doğu Akdeniz'deki çok önemli hidro karbon yatakları... Doğu Akdeniz'in bu kısmındaki enerji transit yolları. Bu bizim Libya'da angaje olmamızı mecburu kılıyor. Tıpkı Mustafa Kemal'in de Libya'nın değerini çok iyi bilen bir vizyoner olarak genç yaşında Trablus savaşına katılması gibi. Yoksa Trablus'tan bana ne demedi. İmparatorluğun bir parçasıydı, ama vazgeçelim demedi, çünlü Libya'nın Akdeniz'deki önemini biliyordu. Azerbaycan... Angajeyiz. Balkanlar'da da angaje olmak zorundayız. Bizim savunmamız Balkanlar'dan başlıyor. Askeri ittifaklar, anlaşmalar... Suriye'ye gelin, çok büyük bir mücadele yürütüyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin varlığı sayesinde sınırlarımızda eskisi gibi at koşturamıyorlar. Bizim hayatımız açısında hayati olan sınır ötesi operasyonumuza CHP HDP ile birlikte hayır oyu verdi mi. Bundan daha esaslı bir ittifak olabilir mi. 6'lı masada HDP'nin eş genel başkanlarını fiziken görmüyorsunuz diye, onlar orada değil mi. Birlikte hayır oyu verdiler. TSK orada meşru savunma yapıyor değil mi? Ben Barolar Başkanı olarak TSK'nın meşru savunma hakkının uluslararası hukukta tanındığını söylersem AK Partili sayılacağım.. Ama bunu söylediğim için saydılar. Sen taraf değiştirdin dediler. Hayır arkadaşlar. Ben her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasından yana oldum" dedi. 

"Gözünüzü seveyim.. Buna kargalar güler"

Feyzioğlu, "Gözünüzü seveyim, Zekeriya Öz'ün yürüttüğü bir soruşturmanın hakikaten yolsuzlukla ilgili olduğuna nasıl inanırsınız. Bu Zekeriya Öz FETÖ'nün savcısı ama doğru işler yapıyor mu, diyeceksiniz. Buna kargalar güler. Ben işin makyajında süsünde değilim. Bu binanın sapasağlam ayakta kalmasına katkıda bulunmak zorundayız. Benim vatanıma karşı görevim bu. Biz arkadaşlarımızla seçimde 13 delege oyu ile kaybettik. Demokratik bir seçimdir, kazanmak kadar kaybetmek de vardır. Ama bir hezimet, silindin atıldın diye bir şey yok. Orada bir ironi var. Biz öyle büyük hizmetler yaptık ki, sayın Cumhurbaşkanımızla yakın görüşme imkanı elde ettik. Görüşüp sonuç alıyorduk. Sayın Adalet Bakanı ile görüşüyorduk, "evet haklısınız" dedikleri noktadaydık. Meslek örgütlerinin görevi o meslek gruplarının tahammül edilemez durumdaki sorunlarını çözmektir" diye konuştu.    


"Sezgin Tanrıkulu İHA ve SİHA'lardan nefret ediyor"

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'ları ve Selçuk Bayraktar'ı hedef alan paylaşıma ilişkin konuşan Feyzioğlu, "Sezgin Tanrıkulu İHA ve SİHA'lardan nefret ediyor. Ve Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleden rahatsız." ifadelerini kullandı.

"CHP, HDP'ye gönülden bağlı"

CHP ile HDP arasındaki ilişkide belli isimlerin rolüne dikkat çeken Metin Feyzioğlu "CHP tabanı Sezgin Tanrıkulu'nun tarzındaki kişilerden de rahatsız. Konu Sezgin Tanrıkulu denen kişi değil. Bu kişi herkesçe malum. Konu, CHP'de bu zatın çok etkin bir konumda muhafaza ediliyor olması. CHP üst yönetimi HDP'ye gönülden bağlı" diye konuştu.

"Barolar Birliği proje yerine siyaset yapıyor"

Barolar Birliği'ndeki son duruma da değinen Eski Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, "Barolar Birliği proje yerine siyaset yapıyor. 6 ayda tek sorun çözemedi. Baro yönetimi kaotik bir ortamda. Barolar Birliği olanı yok etmesin yeter. Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan "Erdoğan'ı devireceğiz" diyerek seçildi." değerlendirmesinde bulundu.

"Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri Avrupa'da suç sayılır"

Feyzioğlu, Mahkeme'nin Canan Kaftancıoğlu kararı ile TÜSİAD'ın Türkiye düşmanı çevrelerin ilgisini çeken açıklamaları hakkında da önemli tespitlerde bulundu ve "Avrupa'da herhangi bir mahkeme Canan Kaftancıoğlu kararına doğru der ve söylemleri suç sayılır. TÜSİAD ise mili bir duruş sergilemeli, açıklamalarına dikkat etmeli" diye ekledi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@