Altınok'tan Eskişehir yazısı: Bir tek Nabi Avcı!

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "Erdoğan Eskişehir’de de yine tek başına yarışacak" başlıklı yazısında önemli konulara değindi.

SİYASET 13.03.2023, 17:29 13.03.2023, 17:46
Altınok'tan Eskişehir yazısı: Bir tek Nabi Avcı!

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "Erdoğan Eskişehir’de de yine tek başına yarışacak" başlıklı yazısında önemli konulara değindi. 

Melih Altınok, Sabah gazetesinde yayınlanan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Hafta sonu Eskişehir'deydim. Seçimlere 61 gün kalmasına rağmen tüm yurtta olduğu gibi burada da deprem nedeniyle gürültülü kampanyalar düzenlenmiyor.

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şehirde Recep Tayyip Erdoğan %46,5, Muharrem İnce ise 41,1 oy almıştı. Belediye de CHP'de.

Peki bu seçimde tablo değişir mi?

Genel olarak herkesin siyasi pozisyonunu üç aşağı beş yukarı aynı gerekçelerle koruduğunu gördüm.

Ama hangi hemşerimle konuşsam, eskilerden yenilerden kime denk gelsem şehir siyasilerinin ataletinden yakınıyor.

CHP'liler çok dertli görünmüyor.

Trafik keşmekeşinden, onca yılda tek bir alt geçit bile yapılamamış olmasından, şehrin göbeğindeki eski otogar enkazının yıllardır hala kaldırılamamasından falan bahsedince "Bir dönemlik AKP fena olmaz aslında" diye espiriye yapıyorlar... Milli Kütüphane'nin karşısındaki Millet Bahçesi'nin hakkını "Güzel oldu" diyerek veriyorlar... Ama ardı ardına seçilen CHP'li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen şehrin siyasetinde bir numara pozisyonu koruduğu için rahatlar.

Şakalarında da elbette gerçek payı var. Büyükerşen'in şahsi gerekçelerle jübilesini milletvekili olarak yapmak istediği herkesin dilinde. Büyükşehir'de meclis çoğunluğu CHP'de olduğu için bu olasılık mümkün. Kılıçdaroğlu her ne kadar "başkanlar aday olmayacak" dediyse de Büyükerşen'in adından yararlanmak isteyebilir. Ancak bu durumda da CHP'li ilçe belediye başkanları arasında başlayacak rekabetten kaygılanılıyor.

Ak Parti ise yıllardır Eskişehir'de Büyükerşen'in karşında etkili bir siyasetçi çıkartmayı başarmadı. Ak Partili milletvekillerinin adını bile bilen yok. Hatırlayanlar da kendilerinden epeydir haber alınamadığından yakınıyorlar.

Bir tek sohbetlerde ara sıra 3. dönemini dolduran Nabi Avcı'nın adı "akademisyen kişiliğiyle" geçiyor, o kadar.

Özetle, dün mesaisini yine deprem bölgesine geçiren Erdoğan bu seçimde Eskişehir'de de yine tek başına yarışacak."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@