Avrupa Konseyi'ndeki toplantıya Emine Nur Günay başkanlık etti

Türkiye'nin Avrupa Konseyi'ndeki etkinliğini her geçen gün daha çok arttıran AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Maria Pejcinovich Buric’in de katıldığı toplantıya başkanlık etti.

SİYASET 27.01.2023, 12:27 27.01.2023, 12:42
Avrupa Konseyi'ndeki toplantıya Emine Nur Günay başkanlık etti

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, Türkiye'nin Avrupa Konseyi'ndeki etkinliğini her geçen gün daha çok artırıyor. 

Hem Eskişehir'de hem Avrupa'da çalışıyor

Eskişehir'de AK Parti İlçeler Koordinatörü Milletvekili olarak ilçelerin sorunlarını ve taleplerini yakından takip eden ve çözüme kavuşturan Günay, bir yandan da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi olarak Türkiye'nin dış politikasında ve Avrupa ile ilişkilerinde de önemli roller üstleniyor. Günay'ın Avrupa Konseyi'ndeki etkin rolü Avrupalı parlamenterlerin Eskişehir'i tanıması konusunda da büyük fayda sağlıyor. 

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri de katıldı... Toplantıya Günay başkanlık etti 

Günay son olarak, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Maria Pejcinovich Buric’in katıldığı Women@Pace toplantısına da başkanlık ederek, Avrupa Konseyi'ndeki etkinliğini gösterdi. 

Avrupa Konseyi'nin kadın politikaları üzerine konuların ele alındığı toplantıya başkanlık eden Günay, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Maria Pejcinovich Buric ile ve diğer ülkelerin parlamenterleri ile de görüşmelerde bulundu. Türkiye'nin politikalarını ve attığı önemli adımları anlattı. 

Günay'ın başkanlık ettiği toplantıda Afganistan'daki kız çocukları ve kadınların eğitim hakkı için dayanışma mesajı 

Toplantı ile paylaşımlarında Günay ayrıca, "AKPM Kadın Parlamenterler Grubu olarak ‘Dünya Eğitim Günü’nde Afganistan'daki kız çocukları ve kadınların eğitim hakkı için dayanışma içinde olduğumuzu beyan ettik" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@