Bakan Çavuşoğlu: Eskişehir'i adaylık için değil, gönülden seviyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eskişehir'deki konuşmasında Eskişehir'den milletvekili adayı olacağı iddialarına ilişkin de konuştu: "Buraya geleceğim diye yazmışlar Eskişehir'de aday olacak diye... Öyle bir şey yok. Eskişehir'i adaylık için değil, gönülden seviyoruz. Eskişehirlileri çok seviyoruz. Eskişehir'imiz gözbebeğimiz yine geleceğiz"

SİYASET 07.04.2023, 23:25 08.04.2023, 14:59
Bakan Çavuşoğlu: Eskişehir'i adaylık için değil, gönülden seviyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eskişehir'de bir otelde düzenlenen "Hemşehri Dernekleri Buluşması" iftar programında hemşehri dernekleri ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. 

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında, "Anlıyorum ki Eskişehir'de hemşehri derneklerinin sayısı çok fazla ve Anadolu'nun her yerinden gelen vatandaşlarımız Eskişehirin sosyal, kültürel, ekonomik yapısına katkılar sağlıyor. Tüm hemşehri derneklerimizi ve Anadolu'nun tüm renklerini bu vesileyle saygıyla selamlamak istiyorum" dedi.

"Eskişehir'imiz bizim gözbebeğimiz ve çok önemli yatırımlar yaptık"

Çavuşoğlu, "Eskişehir'e her gelişimizde Eskişehirli dostlarımızla, odalarımızla, STK'larımızla, gençlerimizle Eskişehir'imizi enine boyuna değerlendirme imkanımız oluyor. Eskişehir'de neler yaptık, neler yapacağız, Eskişehir'in ihtiyaçları nedir... Tabii, Eskişehirliler Türk dış politikasına da çok önem veriyor ve her gelişimizde Türk dış politikasının önceliklerini... özellikle de iş dünyası ile bir araya geldiğimiz zaman ekonomi diplomasisinin bizler için ne kadar öncelikli olduğunu anlatıyoruz. Eskişehir'in vizyonundan, enerjisinden de bu şekilde faydalanıyoruz. Eskişehir'imiz bizim gözbebeğimiz ve iktidarlarımız döneminde çok önemli yatırımlar yaptık. Eğitimde 3 binden fazla yeni derslik... Eğitime önem veren bir şehrimiz. Şehrimizde Eskişehir Teknik Üniversitesi de kuruldu. 5 bin 896 kişilik öğrenci yurdu inşa etmişiz. Depremzede kardeşlerimizi de o yurtlardan birinde ziyaret edeceğiz. Türkiyenin her yerinde KYK yurtlarımızı depremzede kardeşlerimize tahsis ettik. Gittiğim her yerde de depremzede kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. Onları yalnız bırakmadığımızı hep birlikte göstermeliyiz. Tarihimizin en büyük doğal afetini yaşadık. İnsanlık tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini maalesef yaşadık. İl Başkanımızın da dediği gibi buruk bir ramazan geçiriyoruz. Ama umutlarımızı da kaybetmiyoruz. Buralarda daha iyilerini yapacak olanlar da, yine Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinden yapacak olanlar bizleriz" diye konuştu. 

"Eskişehir'imiz Türk dünyasının da gözbebeğidir"

Çavuşoğlu ayrıca, "Eskişehir'imizin bir başka özelliği de Türk dünyasının gözbebeğidir. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapmıştır ve hak ederek yapmıştır. Eskişehir'imizin Türk Devletleri Teşkilatı'na ne kadar önem verdiğini de biliyorum. O nedenle Ankara'da gerçekleştirilen Türk Devletleri Buluşması'nda tüm kardeşlerimiz Türkiye ile dayanışmasını, Türkiye'ye olan desteğini vurgulamışlardır. Orada da şunu söylemiştim. Türk Devletleri Teşkilatı hepimizin rüyasıydı, artık çok şükür gerçek oldu. Şimdi Türk Dünyasını ve Türk Devletleri Teşkilatını güçlendirmek için gece gündüz çalışıyoruz. 
Bizim esas amacımız Türk Devletleri Teşkilatı ile küresel bir aktör olmak. Dünyanın her yerinden nasıl gözlemci olabiliriz diye bize soruyorlar. Etrafımızdaki ülkelerin yoğun ilgisi var. Başta Ukrayna olmak üzere. Gözlemci olmayı hak eden ülkeler de var. Bunlardan biri Finlandiya, biri Estonya, biri Moğolistan, Japonya ve Kore. Çünkü Türk Dünyası Devletleri'ne gözlemci olabilmek için o ülkede Türkçe'nin veya akraba dillerden birinin resmi dil olması gerekiyor. İnşallah önümüzdeki süreçte ailemizin sayısını da genişletmeiş olacağız" dedi. 

"Eskişehir'imiz tüm soydaşlarımıza kucak açmıştır"

Çavuşoğlu, "Eskişehir'imiz tüm soydaşlarımıza kucak açmıştır. En son yine Ukrayna savaşı başlayınca hem Kırım Tatarları hem de Ahıska Türklerine Eskişehir'imiz kucak açmıştır. Biz de dünyanın neresinde olursa olsun. Kırım Tatarlarına da, Ahıska Türklerine de, Uygur Türklerine de sahip çıkacağız. Suriye, Irak Türkmenlerine de, Gagavuz kardeşlerimize de, Balkanlardaki tüm kardeşlerimize, akrabalarımızda, din kardeşlerimize sahip çıkacağız" dedi. 

"Eskişehir'i adaylık için değil, gönülden seviyoruz"

Konuşmasında dış politika ve yaklaşan seçimlerle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, konuşmasının sonunda da, "Eskişehir'e yine geleceğiz. Buraya gelmeden önce yazmışlar, Eskişehir'den aday olacak diye... Öyle bir şey yok. Eskişehir'i adaylık için değil, gönülden seviyoruz. Eskişehirlileri çok seviyoruz. Eskişehir'imiz gözbebeğimiz yine geleceğiz" dedi. 

Çavuşoğlu İsrail'e resti çekti! Eskişehir'den İslam dünyasına çağrıda bulundu

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@