Bakan Soylu: İstiklal ve Mersin saldırılarının talimatı aynı yerden

İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde sunum yapan Bakan Soylu, İstiklal Caddesi ve Mersin'deki saldırıları gerçekleştiren teröristlerin Münbiç'ten geldiğini söyledi

SİYASET 18.11.2022, 11:44 18.11.2022, 11:46
Bakan Soylu: İstiklal ve Mersin saldırılarının talimatı aynı yerden

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri başladı.

Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Bakan Süleyman Soylu, Bakanlığının yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2023 bütçeleri üzerinde sunum yapıyor.

Terörle mücadeleye ilişkin bilgiler veren Soylu, son dönemde 200 terör saldırısının engellendiğini söyledi.

İstiklal Caddesi ve Mersin'deki terör saldırılarına değinen Soylu, bu saldırıların ikiz saldırılar olduğunu, aynı yapılar tarafından yönlendirildiğini belirtti. 

"Talimatın geldiği yer aynıdır, teröristlerin tamamı Münbiç'ten gelmiştir" diyen Soylu, "İstiklal saldırısı PKK nın daha önce gerçekleştirdiği sivil katliamlardandır. Saldırının arkasındaki yapıyı tek tek deşifre ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Soylu; Kandil, Zap, Avaşin, Basyan temizlenene kadar terörle mücadele nin süreceğinin altını çizdi. Saldırının Türkiye Yüzyılı'nı engelleme girişimleri olduğunu kaydeden Bakan, "Mersin ve İstiklal saldırıları yüzyılın seçimi yaklaşırken Türkiye'ye küresel istikrarsızlık çekme girişimir" değerlendirmesi yaptı.

"Yabancıların seçimlerde oy kullanması mümkün değil"

Türkiye'de 3 milyon 595 bin Suriyeli'nin yaşadığını söyleyen Soylu, "Hiçbir yabancının seçimlerde oy kullanması mümkün değildir bu iddialar İstihbarat örgütlerinin Türkiye'ye oyunudur" dedi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@