banner163

Bakan Süleyman Soylu: Eskişehir'de tarihi bir rekora hazır mısınız! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Eskişehir Teşkilatı ile Teşkilat Akademisi programında bir araya geldi, önemli açıklamalarda bulundu.  

SİYASET 12.11.2022, 16:27 12.11.2022, 19:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eskişehir’de AK Parti Genel Merkez ARGE ve Eğitim Başkanlığı tarafından Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen AK Parti Eskişehir Teşkilat Akademisi "Türkiye Yüzyılı" temalı eğitim programında konuştu.

"Amerika'yı yemişiz, Avrupa'yı yemişiz, Kanada'yı yemişiz..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada, terörle mücadele konusunda, "Zeytin dalı harekatında, başlar başlamaz, Avrupa, ABD ve Kanada bize ambargo koydu. Almanya tanklarımıza ambargo koydu. ABD mühimmatlarımıza ambargo koydu. Birçok ülke ambargo koydu. Bir tarafta Habuk'tan Afrin'e kadar bir terör koridoru oluşturmak isteyen bir PKK terör örgütü. Son üç yılda ABD, PKK-PYD'ye kendi senatosundan para aktardı. Bunlara rağmen o harekatı yaparken, oraya girdik. Herhalde dedim 1-1,5 aya mühümmatımız bitecek. İşin içindeyim. Fakat Türkiye öyle bir noktaya geldi ki... 21. asrın başındaki Türkiye olsaydı, bu dediğim korkuyla karşı karşıya kalırdık. Çünkü o gün savunam sanayiindeki yerli ve millilik oranımız yüzde 20'ydi. Allah'a hamd olsun. Kötü komşu ev sahibi yaptırdı. Bugün yerli ve millilik oranımız yüzde 80. Orada mücadele eden kahramanlarımıza yetiştirmek zorunda olduğumuz mühimmatları 1-1,5 ayda yetiştirdiler. Amerika'yı yemişiz, Avrupa'yı yemişiz, Kanada'yı yemişiz. Türkiye bunu sağladı. Siz bu devrimi gerçekleştirdiniz" dedi.

"Arkalarında ABD de olsa, Avrupa da olsa bir tane PKK teröristi bırakmayacağız"

Soylu, "Girilmedik hiçbir delik kalmadı. Kış tatbikatlarını da yapıyoruz. And içtik yemin ettik. Bu ülkeyi bu beladan kurtaracağız. Arkalarında ABD de olsa, Avrupa da olsa bir tane PKK teröristi bırakmayacağız" diye konuştu. 

"Güneydoğu'nun makus talihini de yendik"

Soylu, "Güneydoğu'nun makus talihini de yendik. Irak'a girerken demokrasi getireceklerini söylediler. Ama kardeşi kardeşe düşürdüler. Milli gelirleri düştü. Suriye'de de aynısı oldu, Afganistan'da da aynısı oldu. 300 bin hektar uyuşturucu üretiliyordu. Dünyanın başına sardılar. O uçaklardan dökülenlerle birlikte ABD'nin itibarı da rezil oldu. O uçakla kaçarken arkalarında neler bıraktı. Etrafımızdaki coğrafya ateş çemberi olacak, Türkiye de ortasında olacak, öyle olmadı" dedi. 

"25 yıl önce kimse böyle bir Türkiye tasvir etmiyordu"

Soylu, "Çocukları dağa götürüyorlardı. Ama o terör örgütüne artık fırsat verilmedi. O istismarın önüne geçtik. Türkiye büyük işler yaptı. Ama bu işler böyle bitmez. Biz büyük bir coğrafyayız. Türk Dünyası Devletleri Teşkilatı'nda o fotoğraf birilerine güven verirken, birilerine de endişe veriyor. Türkiye Yüzyılı sadece bizim topraklarımıza ait değildir. Etrafımızdaki tüm coğrafyaya kadar... ABD'nin karıştırdığı bütün alanlardan onları kurtarıp çekip kurtarma, barış yüzyılıdır. 25 yıl önce kimse böyle bir Türkiye tasvir etmiyordu. Bir yüzyılın vizyonunu ortaya koyan bir Türkiye var" diye konuştu. 

"Biz Togg'u yapacağız, siz bineceksiniz"

Soylu, "Alt ülkeler, orta ülkeler ve üst ülkeler var. Alt ve orta ülkeler ABD'nin sömürüsünden dolayı ondan nefret ediyorlar. Ama inandıkları bir ülke var. O da bizim ülkemiz, Türkiye. Bizim kimsenin toprağında, anlayışında gözümüz olmadığını net şekilde biliyorlar. Öyle olmasa, Avrupalılar, Amerikalılar, 'Tayyip Erdoğan lütfen Rusya ve Ukrayna ile görüş tahıl koridoru açılsın' derler miydi. Ama tıpış tıpış geldiler değil mi. Çünkü güvenilen bir ülke olduğumuz için, istikrarlı bir ülke olduğumuz için, Doğu Akdeniz'den bizi geri bastıramadıkları için... Araba yapmışız da çatlasınlar da patlasınlar. Biz yapacağız, siz bineceksiniz" dedi. 

"PKK ile HDP'nin patronu Amerika... CHP ile İYİ Parti'nin patronu da Amerika"


Soylu, "Siz şimdi Ereğli'de gaz çıktığı zaman Kılıçdaroğlu ile Akşener'in halini bir görün. O gün televizyonları kapatırlar herhalde. Meral Akşener ile Pervin Buldan birbirleriyle... Akşener ile Pervin Buldan tam bir tantanacı. Neden? İstanbul Büyükşehir'in genel müdürlükleri paylaşılırken kavga etmiyorsunuz. Ankara belediyesindeki ihaleler tıpır tıpır giderken kavga etmiyorsunuz. Oradaki rantları paylaşırken kavga etmiyorsunuz. Ama kavga ediyormuş gibi görünüp milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. Rantları paylaşırken kavga etmiyorsunuz, ama sizlere kim inanır. Sizin patronunuz aynı. PKK ile HDP'nin patronu Amerika. CHP ile İYİ Parti'nin patronu Amerika. Kılıçdaroğlu ele gidiyor görüyorsunuz. Elin adamına nezaket gösteriyor, kendi ülkesinde TSK kiyasal silah kullandı diyenleri savunuyor. Yazıklar olsun" diye konuştu. 

Soylu, "2023 geldikçe bu zırvaları daha fazla göreceksiniz. Gittiler Yalova'da mahkeme bastılar. Bu ülkede Adnan Menderes idam edildi bir mahkeme basılmadı. Recep Tayyip Erdoğan yargılandı, bir mahkeme basılmadı. Eşkiya takımı gibi mahkeme basmadılar" dedi. 

"24 saatte her şeyi değiştirdiler... 2023'e çok çalışmalı ve gayret etmeliyiz"

Soylu, "Eskişehir'e uzun zamandır gelmediğimizi biliyorum. Ama 2023'e çok çalışmalı ve gayret etmeliyiz. Birlik Allah'ın mükafatıdır. Çalışmak Allah'ın mükafatıdır. Sadece kendimiz için değil. 28 Şubat'ın şahidi bir kardeşiniz olarak söylüyorum. 24 saatte her şeyi değiştirdiler. Elimizde bir güç var. Çocuklarımıza ve gelecek nesillere sizin yaşadıklarınızı değil, Türkiye'nin nasıl yükseldiğinizi göstermeliyiz" diye konuştu. 

"Dünyanın efendisi yine hak ve hakikat olacak"


Soylu, "Gözyaşları var. Emekler var, gayret var. Şehitler var, tehditler var. Biz kayıp nesiller olduk. Ama yeter ki gelecek nesiller bu ortaya koyduğumuz iradeyi ortaya koyacak nesiller olsunlar. Eğer biz buu başarırsak, dönüp diyecekler ki, tüm saldırılara, darbelere rağmen yaptıklarımıza öyle bir dua edecekler ki... Gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakacağız. Yükseleceğiz. Avrupa ve Batı düşecek. Dünyanın efendisi yine hak ve hakikat olacak" dedi. 

"2023 seçimleri çok önemli... Bir daha böyle bir fırsat bulamayız"

Soylu, "2023 seçimleri her birimiz açısından önemli. Bir tarafta Tayyip Erdoğan, bir tarafta Kılıçdaroğlu... Gülünmez mi? Çok çalışacağız ve gayret göstereceğiz. Hedefimiz Türkiye Yüzyılı'dır. Sayın Cumhurbaşkanımız bir görev verdi. Sabaha kadar da o görevi yaptık. Böyle gecelerimiz çoktur. İçimizdeki heyecan ve enerji şudur. Hepimiz ölümlüyüz. Ama şunu söyleyeyim. Çalışmamızın bir tek nedeni var. Bir daha böyle bir fırsat bulamayız. Böyle bir lider bulamayız. Böyle liderler 100 yılda bir gelir. 2023'te bu fırsatı kaçırmamak için çok çalışmalıyız, adımlarımızı çok güçlü bir şekilde atmalıyız. 7-8 aylık bir zaman kaldı. Boş zaman geçirmeyelim. Sizler Anadolu erenleri gibisiniz. Akıncılar gibi yepyeni bir anlayışı ortaya koyuyorsunuz. Bundan daha büyük bir miras yoktur. Herkese anlatmalıyız" diye konuştu. 

“Böyle anlayışı ortaya koyan bir siyasi parti lideri olur mu”

Türkiye Yüzyılı'nın değerler yüzyılı olduğunu söyleyen Soylu, “Türkiye Yüzyılı değerler yüzyılı. Kemal Kılıçdaroğlu düşmüş bir LGBT peşine. Adamın bir derdi var. Erkeklerle erkekleri evlendirecek, kadınlarla da kadınları. Tövbe estağfurullah. Hakikaten böyle anlayışı ortaya koyan bir siyasi parti lideri olur mu?” ifadelerini kullandı.

"Eskişehir'de tarihi bir rekora hazır mısınız"

Bakan Soylu, 2023 için Eskişehir teşkilatına da inancının büük olduğunu ifade ederek "Eskişehir'de tarihi bir rekora hazır mısınız!" diye seslendi. 

Bakan Soylu'nun konuşmasının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz

Detaylar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@