Başkan Büyükerşen'in neye "katılmadığı" anlaşılamadı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi, Espark yanındaki boş alanla ilgili ilginç bir tartışmaya ve oylamaya şahit oldu. Başkan Yılmaz Büyükerşen'in neye "katılmadığı" anlaşılamadı! 

SİYASET 16.11.2022, 20:19 16.11.2022, 20:33
Başkan Büyükerşen'in neye "katılmadığı" anlaşılamadı!

Espark yanında bulunan ve şu an açık otopark alanı olarak kullanılan arsa yeniden Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi. 2017 yılında rekreasyon ve yeşil alan olması yönünde meclis kararı alındığı belirtilen alanla ilgili açılan mahkemelerde belediye meclisi kararı aleyhinde karar verildiği belirtilirken, AK Parti grubu alınan komisyon kararına karşı çıktı. 

AK Parti grubu adına konuşan Mustafa Birsen, Büyükerşen'e "2017'de sizin de talebinizle buranın rekreasyon ve yeşil alan olması için oybirliği ile karar almıştık. Şimdi mahkeme kararı ile yeniden geliyor, ama daha önce kentsel servis alanı olan alan ticari alana dönüşmüş. Bu nedenle karşı çıkıyoruz" dedi. 

CHP'li meclis üyeleri alınan kararın mahkeme kararlarına istinaden alınan bir karar olduğunu, ancak yeni bir karar olmadığını savunurken, Büyükerşen, o zamanki düşüncelerinin arkasında olduğunu söyledi ve "Bu alanın ticari alan olması, yapılaşmanın artması  Eskişehir'e büyük zarar verir. O zamanki düşüncelerimin de arkasındayım" dedi. 

Büyükerşen ve CHP'li meclis üyeleri arasında da usul ve kararla ilgili konuşmalar ve tartışmalar yaşandı. 

AK Partili Mustafa Birsen de Büyükerşen'e "O zaman hocam bizimle ret oyuna katılmaya davet ediyorum sizi" dedi. Büyükerşen, "Ona siz karar veremezsiniz, ben katılmam" dedi. 

Büyükerşen CHP'lilerin oy çokluğu ile komisyondan geçen maddenin oylaması sırasında "evet" veya "ret" demezken, "katılmıyorum" dedi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın da AK Partililerle birlikte red oyuna el kaldırdığı görüldü.

Büyükerşen ayrıca, "Oy çokluğu ile kabul edildi. Ben de dava açacağım" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@