Büyükerşen 4 yıl önce "7 olacak" sözünü vermişti... Henüz "2" bile olmadı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden gelen açıklama, Büyükerşen'in 4 yıl önce verdiği sözü hatırlattı... Büyükerşen, 2019'da "7 olacak" sözünü vermişti, henüz "2" bile olmadı!

SİYASET 12.11.2023, 13:50 13.11.2023, 12:03
Büyükerşen 4 yıl önce "7 olacak" sözünü vermişti... Henüz "2" bile olmadı!

Günümüzde Türkiye'deki güneş enerjisi yatırımları hızla artarken, büyükşehir belediyeleri ve diğer belediyeler de bu konudaki yatırımlarını hızla artırıyor. 

Diğer büyükşehir belediyeleri yıllardır bu konudaki yatırımlarını artırırken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yıllardır en çok eleştirildiği konulardan biri güneş enerjisi santralleri konusunda geç kalması ve yeterince yatırım yapmaması olmayı sürdürüyor. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ilk güneş santralini ancak 2019 yılında kurmuş 999 kWe (yaklaşık 1 megavat) gücünde küçük bir güneş enerjisi santrali kurmuştu. 

Eskişehir'e çevre iller dahil birçok ilde büyükşehir olmayan belediyeler bile 2,5 - 3 megavatlık çok sayıda büyük santraller kurarken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin toplam güneş enerjisi yatırımının halen 1 megavatta kalması eleştiriliyordu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yeni açıklamada, Gülpınar mahallesinde bulunan yaklaşık 1 megavatlık güneş enerjisi santraline ek olarak, 714 kWe üretim kapasitesine sahip ikinci bir güneş enerjisi santralinin yapımına başlandığı duyuruldu. 

Büyükşehir'in açıklaması Büyükerşen'in 4 yıl önce verdiği sözü hatırlattı... "7 olacak" demişti, ama henüz "2" bile olmadı

Büyükşehir Belediyesi'nin bu açıklaması, Yılmaz Büyükerşen'in 2019'da, yani 4 yıl önce verdiği o sözü hatırlattı. 

2019'da yapılan santral ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükerşen, "Bu santralde ürettiğimiz enerji ana şebekeye veriliyor ve belediye olarak kullandığımız elektrik tüketiminden mahsup ediliyor. Yani bir yandan güneş enerjisinden faydalanırken, diğer yandan da ekonomik olarak belediye bütçemize destek oluyoruz. Önümüzdeki yıllarda belediyemize ait 3 yeni alanda daha toplamda yaklaşık 7 megavat kapasiteye sahip Güneş Enerjisi Santrali kurmayı planlıyoruz” demişti. 

Kalan 5,3 megavat ne zaman yapılacak?

Şimdi Büyükerşen'in sözünü verdiği kalan 5,3 megavatlık güneş enerjisi santrallerinin ne zaman yapılacağı merak konusu. 

Eskişehir elektrikli otobüslere de geçemedi

Yine Türkiye'de birçok belediye ulaşımda yerli ve milli üretilen elektrikli otobüsler kullanmaya başlamışken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin henüz tek bir elektrikli otobüsü olmaması da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Kütahya Belediyesi de ulaşımda elektrikli otobüsleri kullanmaya başlamış ve Eskişehir Büyükşehir'i bu konuda geride bırakması dikkat çekmişti. 

Yeni tramvaylar da henüz alınmadı, yeni hatlar atıl bekliyor

Ayrıca, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin halen yeni tramvaylar almamış olması ve yeni yapılan hatların atıl durumda yıllardır bekliyor oluşu da dikkat çekiyor. Yeni tramvayların ne zaman alınacağı ve ulaşıma dahil edileceği merakla bekleniyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@